sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Täällä ollaan!

Heipsansaa!

Täällä ollaan, vaikka blogi hiljaisuutta onkin ollut täynnä. On aika taas rikkoa hiljaisuus ja päivitellä blogi ajantasalla. Ruudun tällä puolella elämä vaan kulkee kulkemistaan kuin juna. Sitä ei mikään pysäytä, eikä tarviikkaan! Todennäköisesti ruudun silläkin puolella aika soljuu eteenpäin. Tiedä kuinka moni edes huomannut hiljaisuutta?

Hiljaisuuden takana ollut kaikkea muuta kuin hiljaisuutta. Elämä on ollut elämää. Koostuneena aivan arkisista asioista, ja niistä todenteolla nauttinut. Ei ole ollut vesivahinkoja, pahiksia, tai muitakaan isompia kipukohtia. Ihan normaaleja arjen kipuja kylläkin. Miten nousta aamulla ylös kun uni painaa silmää. Marraskuu, kuista pahin, ainakin minulle. Painava raskas pimeys kietoo mut verkkoonsa, eikä laske irti. Normaalisti marraskuussa olen taipunut raskaan olon alle. Ehkä nytkin niin olisi käynyt, jollei olisi tätä ihanaa uutta kotia. Hajuton, homeeton ja uusilla kalusteilla ja lattialla sisutettuna. Neule iltaisin käsissä, taustalla radio ja tietenkään tuoksukynttilöitä unohtamatta. Rankin kausi taisi mulla tänä vuonna olla ennakkoon, eli jo lokakuussa, joten marras on ollut helpompi.

Oma kotini mun.

Niin oudolta kuin se tuntuukin, ilman pakkasia, ei lumenhiutalettakaan, se joulukuu alkaa...ja siihen on siis valmistauduttu töissäkin, tai oikeastaan ei missään muualla kuin töissä. Kotona ei ole kuin talvivalot parvekkeella.

Joulukalenteri

Tänä vuonna joulukalenteri näyttää tältä. Luokallamme on vain 8 oppilasta. Emme lähteneet tekemään kalenteria kuin niille päiville kun olemme koulussa. Eli vain 12 koulupäivää. Se on vähän se, ja sitten joululoma jo alkaakin!
Tässä on ideana se, että tuo kirjekuori tossa keskellä on se avattava luukku. Sisältä tulee kirje pukilta, jossa pyytää oppilaita leikkimään erilaisia leikkejä, tai laulamaan. Jokaisessa kranssin sydämessä on numero ja se aukaistaan, ja kun aukaistaan viimeinen, on kranssi valmis ja voi jäädä koristeeksi seinälle. Sellanen tänä vuonna.

Kirjasto.

Koulumme yhteydessä on myös kirjasto. Tätä kirjastoa hyödynnämme usein. Pidämme lukutunteja kirjastossa, oppilaat oppivat myös" vanhan-ajan"- tiedonhankintataitoja. Emme ole orjaantuneet käyttämään vain nettiä tiedonhankintaan. Perinteet kunniaan!
Eväsretki

Eräänä sateisen oloisena viikonloppuna olimme äipän kanssa siskolla kylässä. Lähdimme työntelemään Valtteria vaunuissa. Poikkesimme läheisen koulun joulumyyjäisiin, ostimme sieltä kasvispiirakkaa, suklaaneliöitä ja porkkanakakkua. Kirkon viereisestä kahvilasta haimme kahvit ja siirryimme toisen koulun pihalle kahvitauolle. Sää oli kostea, mutta siitä viis. Eipä ole maistunut yhtä hyvältä kahvi edes kalleimmassa ravintolassa! Erähenkisyys selkeästi vahvistaa makunystyjen toimivuutta.

Ainut isompi huolenaihe on Millan tassujen pettäminen. Millalla ollut kesästä saakka nopeita jalkojen pettämisiä. Lenkillä saattanut yksi tassu yhdellä, tai kahdella askeleella pettää alta. Sen jälkeen jolkottaminen jatkunut normaalilla tavalla. Tätä ollut ajoittain, ja taas viikkoja välissä että ei mitään.
Viime viikonloppuna olimme tässä sisällä, ja kuulin seläntakaata Millan kynsien äänen, ihmettelin vain että hassulta kuullostaa, ja kuvittelin Millan leikkivän jollain lelulla. En kääntänyt päätäni vielä silloin.
Hetken kuluttua ääni kuului jo ihan mun seläntakaata, käänsin päätäni ja säikähdin vietävästi!
Milllalla oli pettäny kumpikin etutassu. Milla ryömi luokseni rintakehä kiinni maassa, etutassut kramppaantuneena. Takajaloilla itseään työntäen. Laskeuduin tuolilta äkkiä alas, Milla yritti nostaa mulle tassuaan lattialta, sen jälkeen toista tassuaan. Sai nostettua kumpaakin tassuaan vähän. Käänsin Millan selälleen, tunnustelin tassut, koivet, ja lavat. Tuntui kuin lihakset olisivat olleet krampissa. Hieroin Millaa ja lihakset lähtivät rentoutumaan. Mä olin suurinpiirtein paniikissa. Kun Milla pääsi liikkeelle, juoksin pojan huoneeseen itku kurkussa...Poikakin ponkaisi sängystä ylös, vauhdilla mitä en olekaan koskaan nähnyt!
Kohtaus, tai ainakin kohtauksesksi sitä nimitän, meni ohi 5-8min aikana. Sen jälkeen Milla ollut normaali. Tai siis normaali Milla.
Joulukuussa on Millalla terveystarkastus, jos silloin jotain selviäisi. Huoli oli kamala, nyt jo olen rauhoittunut
.
Milla.
1 kommentti:

Jätä jälkesi, kiitos.