tiistai 13. syyskuuta 2011

Plop!

Miten sujuu vesivahingon korjauksen kanssa? Kiitos kysymästä...EI mitenkään!

Juuh, odottelin siis tähän päivään, 13. 9 tiistai, saakka että minuun on joku yhteydessä. Eipä ole ollut, ei kukaan. Vettä sataa kuin aisaa, ja plop plop kuuluu vaatekomerosta. Tänään heti aamulla soitin sitten sille toiselle isännöitsijälle joka hoitaa siis oman isönnöitsijämme hommia "loman" aikana. Todennäköisesti sairauslomalla, jälleen. No, sairauksillehan ihminen ei mitään voi, siitä en syyllistä ketään.  Mutta siitä kylläkin, että olen tehnyt kaikkeni ja enemmänkin mitä edes asukkaan velvollisuuksiin kuuluu. Pitäisi riittää että asukas kerran ilmoittaa viasta, ja sen jälkeen huolto/taloyhtiö/isännöitsijä pitää huolen että vika/viat korjataan. Vai mitä?

Tämä tämän aamuinen isännöitsijä sanoi ettei ole saanut mun lähettämää sähköpostia (kätevä tapa pestä kätensä), pyysi lähettämään sen uudelleen. Lähetinkin, sekä lähetin myös selonteon siitä milloin vika havaittu, kuka on käynyt tai ottanut tai ollut ottamatta yhteyttä. Miten asiaa on hoidet ,tai siis oltu hoitamatta. Lupasi soittaa mulle heti kun  pääsee toimistolle. Aikaa siitä on nyt kohta kolme tuntia...matka toimistolle on siis aika pitkä? Tai asiassa on jo niin paljon mutkia, että  hoitaminen ei käykään käden käänteessä?

Tää taloyhtiö, tai oikeastaan lähes kaikki tämän kaupungin vuokra-asunnot on aivan retuperällä huollon ja korjauksien kanssa. Näin olen ymmärtänyt. Miksi, oi miksi olenkaan saanut osakseni tämän tapahtuma-magneetin roolin? Vähempikin riittäisi. Ja nyt näyttää siltä että vaiva periytyy äidiltä pojalle..... :((
Eikä se muutto toiseen taloon ole niin yksinkertaista...ensinnäkin voimavarat muuttoon? Eikä mikään kaupungin vuokra-asunto ole juurikaan parempi, niin kauan  kuin samat tyypit jatkaa johtotehtävissä. Saneeraukselle olisi tarvetta siellä yläpäässä. Sillä itse huoltomiehet on ripeitä ja nopeita, mutta jolleivat saa käskyä ylemmältä taholta, eivät voi itsekseen puuhailla. :/

Alakerrassa, ykkösessä asuvan poikani vessa eilen iltapäivällä näytti tältä.

Poika soitteli mulle että vessassa pulputtaa ja lattiakaivosta tursuaa vettä, tupakantumppeja ja kakkakikkareita. Mä sitten ryntäsin alakertaan, ja totta tosiaan, näin tapahtuikin. Siinä sitten taas pyyhettä kehiin. (pyyhkeet pian loppu koko perheeltä) Vettä tuli niin paljon, että oli pakko tukkia veden pääsy pois vessasta, muuten olisi vedet olleet uudella laminaattilattialla eteisen puolella. Voitte kuvitella tuon hajun?

Soitimme siitä sitten huoltoon että ÄKKIÄ joku paikalle! Puolessa tunnissa oli taas tuttu huoltomies (varmaan ripein siinä firmassa, tai ainut?) paikalla. Samainen joka käy aina munkin asunnossa. Luuli kyseessä olevan tavallinen pieni tukos...sen nähdessään soittikin sitten loka-auton paikalle.
Loka-auto saapui...haisevine letkuineen ja putkineen. Tyyppi oli..hmm...mielenkiintoinen. Alkoi sitten rassata ensin suihkun lattiakaivoa. Sieltä pursuu lisää...sitä itteensä, höysettynä tupakantumpeilla. Mies hikoili, manaili..että tämä ei olekaan tavallinen pieni tukos. Siirtyi rassaamaan pönttöä...ja taas lisää mönjää.

Lopulta pojan oviaukkoon  ilmaantui uteliaita naapureiden päitä...yksi oli aivan kauhuissaan, Kertoi oman suihkun lattiakaivon lentäneen irti, ja kakkasuihku lensi kattoon saakka. (tiedä sitten liioitteliko mies?) Oli meinannut kuulemma suorastaan paskoa housuihinsa. Mut meiltä kyllä nauru irtosi. Kuvittelin meinaan miltä se on mahtanut näyttää, kikkareet katossa. (mies asuu suoraan poikani yläpuolella). Sitten tuli kolmosen naapuri paikalle, joka kertoi että hällä on vessan lattia täynnä kakkavettä. Jopas jotakin. Loka-auton mies sanoi että ei ihme, tukos kun aukesi se teki kovan paineen putkistoon. No, nytpä kaikki sen linjan kakkaputket on auki. (Itse kuulun eri linjaan, onneksi!) Sanoi vielä että vika uusii kyllä, pakko olla putkistossa vikaa, muuten ei mene tälläiseen jumiin. Kivaa tiedossa?
No, pesimme ja desifioimme pojan vessan, on nyt ainakin puhtoinen. 

Hei, oikeasti, kuka teistä rakkaista lukijoista jaksaisi tätä, alati jatkuvaa kakkahukkaputkea? Ei pelkästään asunnon takia..vaan kaiken. Uusi vastoinkäyminen, haaste on valmiina nurkan takana odottamassa. Niukin naukin edellinen saatu kuriin kun uusi hyppää kehiin. Kysyn että miksi juuri minä? (ja perheeni)

Mut hyvää syyskuuta, edelleen! Hymyillään kun nähdään?2 kommenttia:

 1. "Mua vituttaa niin ankarasti, vituttaa aamusta iltaan... kaada lisää paskaa mun niskaan..."
  http://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU

  Oikeesti Sasa, ei enää haluais sun kohdalle mitään ylläreitä. Mutta, lauleskele tätä hymyssä suin ja antaumuksella! Mun motto:"Jos tuhoa ei voi välttää, otetaan siitä kaikki ilo irti." Saattais nyt sopia tähänkin tilanteeseen... Voimia, tsemppiä, jaksamista ja parempaa huomista!!!!
  -Katiska-

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katiska!
  Pännityksen määrä on aika suuri. Mut koitan hengitellä (tosin tässä asunnossa se ei ole helppoa). Mutta ei tästä voi enää huonommaksi mennä. Eihän?

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.