maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannuksen vieton parhaat palat.

(Kannattaa klikkailla kaikkia kuvia isommaksi...)

Jouduin tekemään Juhannuskuvista kollaaseja, sillä kuvia tuli räpsittyä noin 800...näihin olen valinnut nyt jotain.
Yläkuvassa näkyy eri aikaan otettuja maisemia, On yöllä, illalla, aamulla ja päivällä. Kuvissa on usvaa ja pilveä ja poutaa, siis kaikkea.
Olimme Päijänteen saaristossa, eräässä keskikokoisessa saaressa. Muutama mökki oli näköetäisyydellä, mutta ei kuuloetäisyydellä. Oli todellinen rauha. Sain kutsun ystäväperheen mökille juhannukseksi, enkä missään nimessä olisi kieltäytynyt, kun sain vielä autonkin lainaan, jotta mökille pääsin, mukanani muutama muu, jotka ovat osa- "omistajia" mökille. Näin hyötyivät mun mukaan tulosta kaikki, eniten minä.

Mennessämme satoi vettä koko ajan, ajomatka oli tosi raskas. Rytmärit sydämessä oli hankalia, stressi sateesta ja ajosta otti koville ja keskittyminen rasitti ja väsytti. Onneksi ajomatkaa kesti vain 2h. Selvittiin kuitenkin ongelmitta venerantaan, jossa omistaja odotti meitä jo veneen kanssa. Matka jatkui venerannasta veneellä mökkisaarelle.

Kaikkea ihanaa kuvattavaa mökki pitkikin sisällään ja osa oli ulkona verannalla.
Olin aika pökerryksissä kameran kanssa...uhhuh.
Yksi ihan neitokainen, ystäväni murkkuikäinen tyttö, joka on mulle äärettömän rakas, oli myös mökillä. Tyttöä harmitti kamalasti kun unohti oman kameransa kotiin. Mulla on yleensä aina kaksi kameraa mukana, kuten nytkin. Lainasin toisen pienemmän kameran tytölle ja yhdessä tyttösen kanssa kiersimme ja kuvasimme kuin järkeä vailla. :)

Itse taas unohdin ottaa mukaan kameran kolmijalan. Mutta onnekseni mökin isännällä oli kiikaria varten kolmijalka ja sain sitä lainata. Tätä pikku tirppiä kuvailin, sain odotella sormi krampissa, että osun juuri sillä hetkellä laukaisemaan kameran kun lintu pyrähtää sisälle ja ruokkii piipittävät poikasensa. Kun toinen vanhemmista ruokki poikasia, kävi toinen peseytymässä. Ilman kolmijalkaa ei nämä kuvat olisi onnistuneet.

Illan hämyssä.

Ilta-auringon tullessa Juhannusaattona villiinnyin kuvaamaan kaikkea upeassa palavassa auringonlaskussa. Penkkejä, veneitä, poijuja. Auringonlasku villitsi mut taas aivan täysin. Mutta kaunista oli.

Kokko

Kun ilta pimeni, oli kokon aika. Kokon virkaa toimitti 30-vuotta vanha tervavene. Kun terva kuumeni, se kiehui ja paukkui, Siis paukkui lujaa! Itseasiassa, myös kallio missä kokkoa poltettiin, pamahti kuumuudesta ja sai pienen halkeaman pintaansa. Kuumuutta siis riitti. Mukava tervantuoksu levittäytyi kokosta pihapiiriin.

Minä ja tyttönen kajakki-melonnassa.

Oli elämäni ensinmäinen kerta kun kajakilla olin melomassa. Niin oli myös tuolle melontakaverillenikin. Mutta tyttönen meloi vimmatusti ja mä hiukan rauhallisemmin. Mutta ihana ilma, mukavan tyyni järvi, niin mikäs oli harjoitellessa. Lopulta uskaltauduimme tuosta lahdenpoukamasta poiskin. Menimme hiukan pidemmälle, halusin nähdä saaren muualtakin. Mutta kun lahdenpoukamasta poistuimme, muuttui aallot jo voimakkaammiksi ja jännitti jo, että selviydytäänkö takaisin. No, selviydyttiin ja ihan hymyssä suin. Muutaman kerran isompi vene aiheutti meille koviakin laineita ja se tuntui vatsanpohjassa, kun kevyen kevyt kajakki nousi aaltojen mukana. Mutta kun oppi myötäämään liikettä, pahoinvointikin helpotti.

Uskalsimme jopa ottaa kameran (pikkupokkarin) mukaan ja vaihtelimme sitä ja kuvailimme toisiamme ja otimme yhteispotrettiakin. Meillä oli niin mukavaa. Tästä juhannuksesta riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa.

Nyt palataan taas arkeen, mutta loma jatkuu edelleen.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

(ilmeisesti vieläkin joillakin vaikeuksia jättää kommenttia, mitään estoja en ole laittanut, joten en osaa sanoa missä vika on...toivon mukaan se korjaantuu ja kommenttien jättö taas onnistuu kaikilta)

2 kommenttia:

  1. Heissan,on kyllä todellakin kauniita kollaasikuvia,juhannus meni ja mukavasti vielä,vaan kokolla en käyny vähän harmittaa:(,jotta ensvuonna sitten..Juhannusaaton kuvat upeita!
    Kesäistä alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. On sullakin ollut paljon kivaa juhannuksen aikana. Muutamassa päivässä oot ehtinyt vaikka mitä kivaa ja ainutlaatuista! IHANIA kuvia!

    VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.