sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Minun vappuni...

Vappu tuli, oli ja meni...ihan hengästyttää, niin paljon mahtui pieneen aikaan....


 Keltavuokko (kuvattu Riihimäessä 30.4.2011)

Perjantaina sain haettua pyöräni huollosta. Pyörä seissyt varmaan 3-4 vuotta lähes koskemattomana pyöräkellarissa, raahattu mukana muutosta toiseen. Nyt vein sen huoltoon, jos pääsisin vaikka vielä satulaan.
Perjantaina töiden jälkeen hain pyörän sitten huollosta, ja epävarmoin ottein kiipesin satulaan. Pari polkaisua ja ohjaustanko vaappuu puolelta toiselle. Jännittää, pelottaa.
Kas vain, niin se tanko tasaantui. Ajelin siitä äipälle (matkaa 300m). Olin niin innoissani että rakko oli ratketa ja päätin pitää vessatauon heti äipällä, kotiin olisi ollut vajaan parin kilsan matka.
Äippä olikin laittanut kystä kyllä, ja jäinkin sitten syömään. Vessatauko ruokineen venyi useamman tunnin mittaiseksi. Kun olin lähdössä, oli aurinkoinen päivä muuttunut pilviseksi ja vettäkin satoi. Ajoin sitten pyörällä ensi debyyttini vesisateessa. Pysyin pystyssä, en törmännyt mihinkään. Päättyi siis onnellisesti.


 Narsissi

Lauantaina oli aamulla ensin siivouspäivä. Koti kaipasi imuria, sillä tuntui että lattialla oli enemmän karvoja kuin kaikissa elämissäni yhteensä. Siihen päälle mukavat päikkärit ja nokka kohti Riihimäkeä ja veljen kotia.

 Nämä kukkakuvailut on kaikki veljeni pihalta.

Siellä oli sitten tajolla vappulounas, ja siis taas syömään. Alkupalaksi herkullista keitettyä parsaa ja kastiketta, sekä salaattia ja leipää. Veljeni on mestarikokki. Pääruoksi kanaa kastikkeessa ja riisiä. Leipänä nyt chilileipää. Erikoista, herkullista ja hivenen tulista.
Jälkiruoaksi jäätelöä ja suklaakastiketta ja tietenkin kahvia.

 Tänään sitten keskustaan vappua ihmettelemään. Keskustan hitsaajapatsaan hitsari kunniapaikalla vappuilijoita katselemassa.

Torvisoittokunta musisoi.
 Perulaisen myyntikojun hassut puiset eläimet. Kun oli aika rivakka tuuli, noiden otusten päät heiluivat tuulessa. Oli aika vallatonta sakkia. Pakko kuvata. :)
Ostin itselleni selänrapsuttimen, pienen olkalaukun perulaishenkisen. Sinne mahtuu juuri kamera, avaimet ja MP3 soitin. Tarpeet siis lenkeille.
Käsiini tarttui myös kaksi kaunista käsikorua. Hiukan turhamaisuuttakin.

WHAT??

Heh...

Kaikkinensa mukava ja toimelias vappu.
Nyt taas aamulla arkiseen aherrukseen. Toivon mukaan vappunne on ollut mukava ja rauhallinen.

3 kommenttia:

 1. Keltavuokko kuuluu niihin harvinaisuuksiin, joihin en ole täällä luonnossa törmännyt. Aivan ihastuttava.
  Mukavalta kuulosti vappusi ja nyt onkin sitten hyvä aloittaa taas arki joksikin aikaa. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Tiitsa, ihan villissä luonnossa en ole keltavuokkoon törmännyt, mutta veljen pihassa kasvaa muutama karannut vuokkonen. :)

  Hyvää viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Sinulla oli monenlaista mukavaa vapun seutuna, läheisten seuraa, pyöräilyäkin. Itse haravoin mökillä toppapusero päällä viime syksyn lehtiä ja yritin kuulostella samalla linnunlaulua. Ei kuulunut. Tipiressut kai värjöttelivät jossain oksistossa suojassa lumiraekuuroilta, joita tuli vähän väliä. Löytyi sentään ilonaihekin, pihaan oli noussut muutama keltainen narsissi. Eläköön kevät! Mukavaa toukokuuta Sinulle!

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.