keskiviikko 11. toukokuuta 2011

kulttuuria lasten kanssa.

 Metallilankahäkkyrälintunen

Tänään teimme kulttuuripolku-retken Hyvinkään Walvillaan, Villa-Arttuun, lasten ja nuorten taidekeskukseen.<----klikkaa linkkiä.
Näyttelyn aiheena on nyt "helmi". On näyttelyn puoli, josta suurin osa blogin kuvistakin on, sekä paja, jossa pääsee itse tekemään.
Villa-Artussa järjestetään erilaisia lasten ja nuorten kuvataide- kursseja, ja niiden satoa oli näyttelyssä esillä.

 Perhosen koteja.

Tätä en olisi tiennyt, mistä puulaatikoista on kyse. Näyttävät äkkiseltään linnunpöntöiltä, mutta mikä lintu kapeasta raosta muka mahtuisi sisään lentämään? No nepä ovatkin perhosille tarkoitettuja. Värit ovat noin kirkkaat siksi, että perhosia houkuttelee nimenomaan kirkkaat värit.

 Keramiikkatöitä ja tabletti asetelman alla.

Tässä kuvataidekoululaiset olivat saaneet tehdä itselleen omansalaiset ruokailukipot. Ne olivat aseteltu pitkään pöytään, pöytä oli siis katettu.

 Kahvipaketeista tehtyjä "päre-töitä".

 Huovutetut saippuat.

Tämä oli erikoinen. Luulin ensin että on kivi tuolla sisällä, mutta eipäs ollutkaan. 
Siellä sisällä on saippua! Kun tuolla pesee itseään, se ihanasti vaahtoaa ja samalla hellävaraisesti kuorii ihoa. Kauniitakin kaiken lisäksi. Uusi idea taas takataskuun.


 Tässä vielä "puutarha". Taidekoululaiset ahertaneet mahtavan ötökkä-asetelman. Tuo oli kaunis auringonpaisteessa. (kuvia kannattaa klikkailla isommiksi)

 Meidän luokan tekemät kivimetallilanka-ötökät.

Näihin pajoihin kuuluu aina se, että vierailevat oppilaat saavat itse tehdä myös itselleen omin käsin jotain. Nyt oli aiheena metallilankahäkkyräötökät.

Mun tekemä ötökkä. Hih.

Mulle on iskenyt ihan älytön tarve liikkua. Nyt olen fillaroinut viikon verran kaikki työmatkat. Eli työmatkoista tulee per päivä 10km. Ihan hyvä saldo.
Illalla kotosalla vedän vielä pienet voimaharjoitukset.
Kuten;
vatsalihakset 20+20
Jalkakyykky 10
punnerrukset 10
hyppynaru 5min.
ja venytyksiä.

Tuloksia syntyy kokoajan ja kehitystä tapahtuu.
Sen tietää siitä, että määrät lisääntyvät pikkuhiljaa, enkä ole montaa päivää kipeä liikunnan jälkeen.
Hyvä fiilis, eikun jatketaa taas!

3 kommenttia:

 1. Kiva näyttely ja tosihienoja ötököitä! Kaikenlaista hauskaa te teettekin koululaisten kanssa. : ) Mukavaa pyhän seutua!

  VastaaPoista
 2. Ihania teoksia lapset väsänneet. Täytyy ihailla sitkeyttäsi, liikunnan ja kuntouttamisen suhteen. Itse olen vielä aika huonossa jamassa, mutta haravaa olen vähän heiluttanut puutarhassa ja polkenut kuntopyörää. Tibetiläiset jumppaliikkeet ovat myös hyviä, ovat olleet nyt tauolla. Olen ollut niin huolesta sekaisin lapseni takia, etten oikein ole muuta kuin taahannut ees taas. Tilanne kuitenkin nyt aika hyvä.

  VastaaPoista
 3. Mahtavan hienoja töitä ja nuo perhospöntöt ovat kiinnostavia, täytyypä tutustua paremmin.
  Minulla aika mennä hurahtaa edelleen kovaa vauhtia, tai sitten olen niin hidas tekemään hommia ;-)

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.