sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

kiireinen yö.

Heijastus taivaalla (ei liity uneen)

Viime yö oli outouninen. Muistan aika selvästi, mikä on harvinaista, unen kulun ja tapahtumat.

Aluksi olin syksyisellä nurmikolla ja katselin Valvillan punatiilisen tehdasrakennuksen edessä olevia keltaisia vaahterapuita. Otin kameran esille ja kuvasin tuota keltaisuutta vasten voimakkaan sinistä taivasta. 
Pian kuitenkin otin pyöräni ja nousin sen selkään, laitoin korvilleni nappikuullokkeet ja kuuntelin musiikkia.
Fillaroin kohti keskustaa mutta fillarointi oli hitusen hankalaa, sillä joka kerta kun jarrutin, olin lentää ohjaustangon ylitse. Mutta jatkoin silti matkaa kohti rankenteilla olevaa ostoskeskusta, unessa tuo kuitenkin oli jo valmis ja menin kemikaalioliikkeeseen, jossa ystävällinen myyjä neuvoi jalkarasvojen olevan näyteikkunalla.
Kiipesin näyteikkunaan ja hieroin jalkoihini jalkarasvaa. Yhtäkkiä kengät olivat taas jalassa ja selkään oli ilmaantunut iso ja painava reppu. Yritin tunkea itseäni ulos näyteikkunan alaosassa olevasta pienestä aukosta.  Reppu kuitenkin otti kiinni enkä mahtunut.
Kuitenkin olin pian ulkona ja juttelin painava reppu selässä naishenkilölle ja yritin hänen pyöräntarakalleen laittaa sitä painavaa reppua. Vieressä oli autio tyhjä parkkipaikka, jonne illmaantui yksi yksinäinen auto. Äitini istui autossa.

Hyvin nopeasti olinkin jo uimalassa oppilaiden kanssa. He uivat ja pomppivat ja olivat riehakkaita. Kenkäni oli jostain syystä altaan syvässä päässä pohjassa ja sen kengän sisällä oli avain, ilmeisesti pyöräni avain.
Mielestäni hain sen kengän sukeltamalla, tai ainakin oletan niin, koska nousin uima-altaan tikkaita ylöspäin ja reppuni sisälle oli ilmaantunut hyvin painava ja iso märkä kirja.

Pian istuin kampaajalla ja yritin selittää kuinka hiukseni tulisi leikata, tunsin että kampaajani ei ymmärtänyt mitä tarkoitin. Olin turhautunut.

Tässä välissä oli jotain sekavaa, en saa siitä enää kiinni. Mutta yhtäkkiä olikin aamu ja olin bussipysäkillä odottamassa koulubussia, työpäiväni alkoi kun nousin bussiin aamulla 8.15 ja päättyi vasta seuraavana päivänä klo 13.30. Päälläni oli normaalit vaatteet, ei pyörää, ei reppua. Vain minä.

Hassu uni. Mutta löysin heti monta kiinnekohtaa edellisen päivän, siis eilisen tapahtumiin.
Olin illalla jutellut veljeni kanssa pyöräilystä ja valokuvaamisesta. Hän kertoi olleensa paljussa, yhdistän sen tuohon uima-altaaseen. Poikani huoneesta kuului musiikkia, sen yhdistän noihin korvanappeihin ja musiikinkuunteluun. Äiti ja auto taas liittyy siihen, että äiti on tänään tulossa autolla mua hakemaan, ja menemme tätini luokse kahville. Tämäkin eilen sovittu. Eilen myös kävelin näillä samoilla paikoilla jotka unessani olivat. Ostoskeskus on totta, sitä rakennetaan parhaillaan keskustaan. Myös ymmärrän tuon jalkarasvan, sillä olin illalla todennut, että onpa kantapääni taas kuiva ja rasvasin sitä illalla ennen nukkumaanmenoa. Olin myös katsahtanut eilen peiliin ajatuksella, että täytyy tilata aika kampaajalle, hiukset kaipaavat päivitystä, Siitäpä tuo kampaajalla käynti unessakin.
Mutta tuolle repulle en keksi varsinaista selitystä, kuin ehkä sen, että eilen selkäni kramppasi pahasti ja oli kipeä, josko se kuvastuisi painavana reppuna? Ja se märkä kirja ja kenkä altaanpohjalla kera avaimen?
Mutta oppilaat...no, nehän kuuluvat jokapäiväiseen arkeen ja sitä kautta tulevat mukaan.

Näin se alitajunta työstää tapahtumia unen aikana.
Mutta aamulla oli jotensakin nuhjuinen olo kiireisen yön jäljiltä. Pakko oli käydä aamusuihkussa. :)

Hyvää sunnuntaita!
1 kommentti:

  1. Unet ovat mielenkiintoisia, vaikkakin joskus ihan kummallisia ja hassuja. Jotkut väittävät, että on mahdollista jatkaa kesken jäänyttä unta. Joskus haluaisikin. Unien selitys unikirjojen mukaan on höpöhöpöä, mutta tuolla Sinun tavallasi se kuulostaa ihan järkevältä. Mitähän uni kännykän tai puhelimen käyttövaikeudesta usein nähtynä mahtaa merkitä? Minulla toisinaan unessa näppäimet eivät toimi, tai kädessäni on jonkun puhelin, jonka muistissa on väärät numerot, tai virta on loppunut. Olen miettinyt, onko se jokin merkki kommunikointiongelmasta yleensä ts. en saa tehtyä itseäni ymmärretyksi tosielämässä?

    VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.