torstai 28. huhtikuuta 2011

fysioterapiaa....ja muita ilon aiheita.

Olen ihan ällikällä lyötynä. Niin onnellinen. Tämä päivä on ollut outo onnellisten asioiden päivä.
Olemme aloittaneet fysioterapeutin kanssa vuosittaisen katsauksen siitä, missä mennään voimien kanssa. Vuosi sitten tehtiin testauksia, ja ne eivät kovin hyviä olleet. Jalat olivat kuin vanhuksen, käsissä kyllä oli voimaa.

Mutta tämänpäiväiset tulokset löivät ällikällä fysioterapeutin kuin mutkin. Podittiin näitä suuria ja selkeitä muutoksia, mistä ne tulivat. Tässä alla tuloksia ennen ja jälkeen.

Fysioterapian ja oman treenin tuloksia. 2010-2011
(tänään tehtyjä voimatestauksia fyssen luona)
 • vatsalihakset ennen 9, nyt 20
 • selkälihakset ennen 10, nyt 40
 • jalkakyykky ennen 6, nyt 16
 • 5kg painot käsillä, ennen oikea 18, nyt 20, vasen ennen 8, nyt 20.
Teimme myös vielä käsien puristusvoimatestin, tulos jäi kovin alhaiseksi, alhaisemmaksi kuin aiemmin. Sen teemme uudelleen sitten ensi viikolla, kun ei ole noin tiukkaa käsien rutistusta pohjalla. Jos se silloin näyttää edelleen alhaista, sitten on pakko uskoa että puristusvoima on heikentynyt. Mutta en siitä vielä murhetta kanna, nyt vain nautin näistä tuloksista.

On kyllä aika sairaan mahtava fiilis. Näkee oman työnsä tulokset paperilla, ja fysioterapian tärkeyden. Neurologillekin näyttöä fysioterapian tärkeydestä, noilla tuloksilla luulisi jatkon olevan aika selvää.
Eikä tämä oma motivaatio todellakaan ainakaan noista tuloksista vähene, päinvastoin, lisää ytyä pyttyyn!

Tulokset olivat sen laatuisia, että käsissä mennään terveen mun ikäisen naisen lukemissa "hyvän alarajassa".
Samoin vatsa ja selkä ovat ihan ok. Jalkavoimat sitten ovat se mun heikkous. Mutta se nyt on ollut kokolailla selvää. Kun plakit ovat selkäytimessä, se veroittaa eniten jalkojen toimintaa. Mutta parannusta tapahtunut noissakin! Terveen mun ikäisen pitäs kyetä tekemään 45 jalkakyykkyä, siihen en tule kykenemään. Mutta nämäkin tulokset on jo aika JEES!

Eikä se hyvä viel tähän loppunut...sain yllättävällä tavalla myös jelpin taloudelliseen tilanteeseen, ja suuremmalla määrällä kuin edes olisin tarvinnut. Jää nyt kesäksikin säästöön.

Eikä tässä vieläkään kaikki...myös ahdistanut työasia on kunnossa. Normaali arki palannut takaisin nautittavana työpaikallekin.


On taas niin ihanaa olla olemassa!

11 kommenttia:

 1. Hienoa, kyllä jo olikin aika osua hyvien asioiden kohdallesi.
  Ihanaa.

  VastaaPoista
 2. No niin sillai,hyvä että fysioterapia on auttanu sinua,näyttää hyvälle noi lukemat:)
  Hyvä että elämällesi on tapahtunut hyvä käänne parempaan!

  VastaaPoista
 3. Hienoa :). Kiva että on enempi potkua taas sulla ja muutenkin tilanne parempi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea iloisia uutisisasi! Niin monta hyvää asiaa!

  VastaaPoista
 5. Hienoa edistystä, kyllä tuollaisesta hyvä mieli tulee.
  Mahtavan hienoja sinivuokkojen kuvia tuossa alempana, nautitaan keväästä.
  Hyvää Wappua Sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille!

  Hyvää vappua ja iloisempaa elämää!

  VastaaPoista
 7. Tässä funtsin, että missä yhteydessä sulle on tuo fysiatri määrätty/annettu ja millä perusteilla nuo voimatestit on tehty. Mullehan ei ole määrätty fysioterapiaa kuin ihan silloin alkuun 12 käyntiä ja ne kävin jo tosiaan 3 kk:ssa ennen kuin diagnoosi oli edes puolivuotias. Sen jälkeen ei ole ollut mitään puhetta... Kiinnostaisi itseäkin tietää mitkä omat voimat ovat. Vaikka tällläkin hetkellä, kuten viime syksynäkin olen ollut töissä paikassa, jossa istumaan pääsee vain tauoilla...

  VastaaPoista
 8. Ixu.
  Kävin kahden vuoden taiston neurologini kanssa siitä, tarvitsenko fysseä vai en. Lopulta erään pahiksen yhteydessä kirjoitti mulle 15X kun oikein perustelin ja vaadin. Lähetti mut sillä mielellä, että "tuskin on tarvetta, eihän tuosta taudista sulle ole mitään haittaa".

  15 kävin, tehtiin kartoitukset ja fysse kirjoitti painavan lausunnon ja sitten sitä ollaan jatkettu, ja varmaankin tullaan jatkamaankin.

  Pitää osata itse vaatia ja olla tiukkana.

  VastaaPoista
 9. Ok, niinhän olikin. Toisaalta mä en tällä hetkellä itse koe tarvitsevani fyssen palveluita. En kyllä tälleen vapaalla ollessa liiku kuin koneen ja sohvan väliä :) Mutta töissä tosiaan joutuu ottamaan askeleen jos toisenkin. Pitäneekin varmaan ottaa seuraavalle työpäivälle eikun -yölle askelmittari killumaan johonkin työhaalarin taskuista...

  VastaaPoista
 10. Mulla fysioterapia onkin pääsääntöisesti tarkoitettu ylläpitämään työssäjaksamista ja palauttamaan. Työni teen lähinnä jaloillani, joten kroppa on kovilla.
  Toimii. En enää ilman pärjäisi.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.