sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

järisevä maa

Makkaratekniikalla saviruukku

Nyt on aina palata takaisin elämään, bolgi kunnioitti hiljaisuudellaan ja nyt jatkaa elämää.
Aloittelimme viime viikolla oppilaiden kanssa saviruukun tekemisen makkaratekniikalla.
Eli pyöritellään paksuja savimakkaroita, liitetään ne tiiviisti paksuhkoon savilättyyn ja kerros kerrokselta siitä syntyy ruukku. Kuvassa muutamia vaiheita työstä. Välitunnin ajaksi savi peitettiin märän paperin alle, jotta se ei ehdi kuivumaan. Nyt mulla ei olekaan yhdestäkään valmiista ruukusta kuvaa, koska ne eivät ole valmiita. Ne vielä koristellaan keramiikkaväreillä ja lasitetaan...sitten otan kuvia valmiista ruukuista.

Flunssapotilaan yöpöytä.

Viime viikon loppupuolella, keskiviikko iltana nousi tunnin sisällä kuume korkealle 38,5, joka itselleni on jo korkea kuume. Yskitti, kurkku kipeä, keuhkoihin sattui, päätä ja lihaksia särki. Sitten taas lääkäriin, ja keuhkoputkentulehdus ja poskiontelotulehdus...ja tujut antibiootit käyttöön.
Nyt on meneillään kolmas päivä lääkekuuria ja illalla oli kuumetta edelleen 39, ja nyt aamullakin jo heti 38. Ei vaikuta siltä että lääkkeet tehoaisivat. Kuume myös provosoi MS oireita esille, eli jalat on hyytelöä ja mitään ei jaksa tehdä. Sormet ovat nyt jo piirua vaille täysin ilman tuntoa. Tänään taidan mennä sairaalanmäelle päivystykseen ja saavat tutkia lisää. Mielestäni kyseessä on influenssa, ei tavallinen flunssa, ja siksi antibiootit eivät tehoa. 

Maanjäristys 2,8 Richterin asteikolla

Tuolla sängyllä makailin kuumeisena, kun yhtäkkiä tunsin vavahtelua ja lievää sängyn tutinaa. Sen jälkeen ääni voimistui jylinäksi ja tuntui kuuluvan rappukäytävästä. Jaksoin raahautua kurkkaamaan rappukäytävään. Ajattelin nimittäin nyt hissin hajonneen kokonaan ja pudonnee hissikuilussa alas. Sen verran kova oli jytinä ja rytinä. Kun sain oven auki rappukäytävään, ääni jo hiljeni.
Hetken istuin sen jälkeen sängyllä ja ihmettelin, en aivojeni sopukoista saanut mitään järkevää selitystä. No, netti on oivallinen paikka...sieltä löytyi tieto että se oli maanjäristys. Ei ollut mukava kokea, vaikka olikin pieni, eikä aiheuttanut haittoja tai tuhoja. Pelottavaa se oli joka tapauksessa.
Miksi nyt järisee joka puolella, hajoaako tämä pallo oikeasti liitoksistaan? Pelottava ajatus.

Nyt menen taas tuonne sängylle, kuume taitaa taas olla nousussa.
Palaillaan!

4 kommenttia:

 1. Paranemisia Sinulle!
  Aika pelottavaa kun Suomessakin jo järisee, kuuntelin uutisia ja mietteeet lennähtivät samaan kuin sinullakin.

  VastaaPoista
 2. Paranemista sinulle. Juttelin eilen juuri pojan kanssa puhelimessa kun hän kiljaisi, että talo heiluu. Mietittiin mistä oli kysymys, kunnes näin netistä syyn. Kyllä kieltämättä säikäytti.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti paranet pian :) parantavaa ajatusta ja voimaa lähetän täältä. Peloittavaa on hieman, tämä maapallon tärinä ja mullistelut.

  VastaaPoista
 4. Paranemista Sinulle!
  Samaa olen miettinyt kuin Sinä, että kun maa järisee vähän joka puolella, kohtakos se paukahtaa palasille kokonaan. Pieni on ihminen luonnonvoimien edessä.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.