sunnuntai 27. helmikuuta 2011

akilleen kantapää?

The sukat!

Voi kuinka näihin on käytetty aikaa ja monta mutkaa ja muutama kiukkuinen toivottomuuden hetkinen, kun ei vaan tajuu, niin ei tajuu!

Mä koitin tehdä noita sukkia netin ohjeiden mukaan, "seitsemän veljestä"- lankavyyhdin mukaan...ja vaikka millä tavoilla,
Toi ei ollut vaikea toi varsi, se onnistui kummassakin sukassa...mutta kantapää, tuo julmettu kantapää!
Mä tein sukka nro1 sen neljä kertaa. Purin joka välissä, tutkin ja pohdin, en ymmärtänyt ohjeita. Luovutin ja tein siitä ihan vaan sellasen ku osasin.
Jatkoin sukan loppuun saakka...mut jäi pahasti kaihertamaan että se ei näytä kantapäältä...se ei istu jalassa. En ollut ollenkaan tyytyväinen.

Aloitin sukka nro2. Tein varren ja jätin sen lepäämään puikoille. Menin kirjastoon etsimään jotain helppoa kuvitettua ohjetta, jotta mun visuaalinen mieleni hahmottaisi miten se tehdään. Ja ei yhdessäkään kirjassa ollut kuvin kerrottu miten se tehdään, tekstistä en osannut tulkita. Murehdin asiaa töissä työkavereille, jotka heti sanoivat että hae ohjeet kässäluokasta!!
No Daa! Tietty tampio! Siellähän on kaikista neuleista ja ompeleista alkeet ja kuvitetut sellaiset. Kävin kurkkaamassa ja olihan siellä! Nappasin kirjan, otin kopsut ja kotiin töiden jälkeen intopiukeena harjoittelmaan sukan kantapäätä.

Nyt kun oli kuvat apuna, ymmärsin ohjeet, ja katos, ei se niin vaikea ollutkaan. Sain tehtyä sukka nro2 valmiiksi. Ja koska se sukka nro1 kaihersi, purin sen varren alaosaan saakka ja tein sieltä saakka sukan uudelleen. Nyt mulla on kumpaankin jalkaan samanlainen sukka! Ja ole ihan tyytyväinen tekeleihini! Jee!

Alex Santeri Daniel

Sai tänään nimensä. Siis kyseessä poikieni pikkuvelipuoli. Tänään juhlittiin siis ristiäisiä ja toinen pojistani toi mulle tuliaisiksi servettiliinan, missä komeilee Alexin nimi ja syntymäpäivä.

Jotensakin hassua ajatella että pojillani on niiiiiiiiin pieni pikkuveli(puoli). Niin hassulta se tuntuu pojistakin. Oli kuulemma vauva ollut pieni ja pullukka.

Tässä tämä viikonloppu, ja huomenna taas arkeen.

4 kommenttia:

 1. Ihanat villasukat ja niin kauniit värit. En ole uskaltautunut tekemään villasukkia juuri tuon kantapääongelman takia - mistähän löytäisi tuollaisen ihanan "ahaa-elämys"-ohjeen kuten Sinäkin.

  Mukavaa viikonalkua Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hienot villasukat ja vielä ihanan väriset,minä en oo nyt aikoihin neulonut sukkia,aina niitä tarvii,joten pitäs saada aikaiseksi sekin aloittaa,nuorena tosin neuloin paljon sukkia,lapasia..Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 3. Mä voon kokeilla skannata ja liittää ohjeen tänne...siinä on kivasti KUVIN ja sanoin selitetty kantapään teko... :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon kauniista sukista!

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.