perjantai 14. tammikuuta 2011

Shamppanjaa ja juhlan odotusta

Queen Berry

Pian on kulunut 18-vuotta siitä, kun nuorempi poikani ensinmäisen kerran parkaisi ja silmänsä aukaisi. Se tapahtui 20.1.1993 klo 0.59 yöllä.
Tuo suloinen pellavapää syntyi muutamien hankaluuksien kera, kuten kaulan ympäri kietoutuneen napanuoran, hetkellisen happivajeen sekä sydämen hiljentymisen. Minut, äippä, valmisteltiin hätäsektioon...mutta kun mua oli roikutettu pää alaspäin jonkin aikaa, sydänäänet palasivat ja napanuora heltesi pojan kaulasta ja sanottiin, että sit ekalla ponnistuksella poika ulos! Ja tein työtä käskettyä, pöhnässä esilääkityksestä, pelosta järjiltäni väänsin lantiosta kaikki voimani ja poika oli ulkona, hiukan sinertävä pieni paketti, mutta ääntä lähti heti!
Tuo pieni paketti nostettiin rintani päälle, ja se hetki...se on aina itkun ja liikutuksen hetki. Tosin, siinä lääkepöhnässä ollessani, osa on hämärän peitossa. Mutta onneksi vain osa. Sain pienen punertavatukkaisen pojan, toisen poikani. Voi sitä rakkauden määrää, ei sitä voi mitata millään. Kaikki kivut ja tuska jäävät sille veriselle sotkuiselle synnärin vuoteelle...siihen nyytin suloiseen tuhinaan, ekaan rintasyöttöön, ekaan jokaiseen hetkeen sen lapsen kanssa. Jokaisen lapsen kanssa ne ekat hetket ovat kaiken surun pyyhkiviä.

Nyt siis valmistaudun ensi viikonloppuna täällä kotona pidettäviin syntsäjuhliin.
Pojan kunniaksi tarjolla herkullista kuohuviiniä, voileipäkakkua, täytekakkua, pullaa, keksejä ja muita herkkuja.
Onneksi apuja tulee eri suunnilta. Työkaveri tekee pientä maksua vastaan voileipäkakut, äiti leipoo pullat, ex-anoppi tekee täytekakun, mä ostan keksit. :) Aika hyvä jako?
No, leivon mä rahkapiirakkaa. Ja siivoan kodin, tosin poika saa luvan auttaa, että saadaan hyvät juhlat kasaan.

Sitten juhlia seuraavana päivänä onkin mu kotona Tupperware-kutsut ja silloin syödään loput hetkut, jos jotain jäi jäljelle. Nam nam! Pääsen näin yksillä leipomisilla, säästän hiukan itseäni.

Työviikko takana, se meni hyvin. Oli itseasiassa oikein mukava viikko. Tein open hommat ja ensi viikolla on opekin paikalla Thaimaan reissultaan ja loppuviikon olikin koulutuksessa.
Hyvä saada myös töissä tiimi kasaan...päästään taas täydellä höyryllä eteenpäin!

Nyt nautinnollista viikonloppua viettämään, te kaikki muut myös!

3 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin ja ihanaa juhlan odotusta.

  VastaaPoista
 2. Se on hyvä,että työnjako on,ettei yhden tarvitse kaikkee tehä ja kun on kaverit auttamassa,niin mikäs siinä♥
  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Mukavaa täysi-ikäisyys- ja synttärijuhlaa päivänsankarille ja äidilleen ja muille juhlijoille! Herkulliselta kuulostaa tuo tarjottavien lista. Rahkapiirakka erityisesti olisi minun herkkuani.

  Oman lapsen syntymä on tapahtuma, jonka äiti muistaa vuosikymmenien päästäkin tarkasti. Toisaalta koetut kivut painuvat taka-alalle, unohtuvatkin. Tulokkaan parkuna on ihana ääni, elämän ääni!

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.