sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Laukku-Leena


Laukku-Leena

Sain tänään kuulla, että "Laukku-Leena" on Hyvinkäällä. Tupperkutsujen jälkeen lähdimme häntä joukolla etsimään. Tarkoituksenamme ilahduttaa ja auttaa missä voimme.
Laukku-Leena on valinnut vaihtoehtoisen tavan elää. Kantaa omaisuuttaan mukanaan, kuulemma jotain on jossain säästössä, mutta pääasiallisesti omaisuus on noissa 48 pussukassa/laukussa. Alunperin näitä laukkuja ei ollut näin paljon, matkan varrella on tullut lahjoituksia ja kirpputoreilta ostellut käyttövaatetta. Joskus sortunut ostamaan myös jotain turhaa vaaleanpunaista hömpötystä, kuten naiset yleensäkin. Talvivaatetta on niin paljon, että pyykkiä ei tarvitse pestä. On vaihtaa puhdasta ylle kun likaantuu. Laukku-Leena on lähtenyt liikkeelle vuosi sitten helmikuussa, pakkasten lauhtuessa. Joulukuun 2010 oli viettänyt Tuuloksessa ostoskeskuksessa ja odotellut pakkasten lauhtumista.
Kun pakkaset lauhtuivat, oli jatkanut matkaa.

Minulle ei valjennut syy tähän elämäntapaan, mutta sinnikäs ja sisukas nainen on kyseessä. Ei mikään huuhaa-ihminen, hyvin mukava, juttelevainen, kuitenkin varautunut. Mitä tietenkin kannattaa olla tuollaisessa tilanteessa.
Veimme hänelle leipää, kahvia, pullaa, keksiä ja mandariineja. Annoin myös yhden laukun, koska häneltä oli yksi hajonnut, ei kestänyt pakkasta. Annoin myös yhden pilkkijakkaran, ei tarvitse lumihangessa istuskella ja jäädyttää takamustaan. Pilkkijakkara on myös kevyt kantaa ja menee pieneen tilaan.

Kannoimme yhden välin hänen laukkuja, hän kantaa ne aina näkömatkan päähän ja siirtyy näin hyvin hitaasti paikasta toiseen. Yöpymisetkin tapahtuu ulkona. Joku oli hänelle lahjoittanut makuupussin joka kestää pakkasta -30 asteeseen saakka. Siinä tarkenee nukkua. Laukku-Leena liikkuu mieluiten lähellä asutusta, on turvallisempaa.
Kysyttäessä määränpäätä, hän ei nimennyt mitään lopullista paikkaa, mutta tällä hetkellä matkalla Rajamäelle, jonne on tilannut kirjastoon kirjan jonka aikoo lukea.
Eli aikoo viettää useamman päivän siinä paikassa, rauhoittua, levätä ja lukea.
Liftin hän saattaa ottaa, mutta vain paketti-autoilta, sillä laukut eivät henkilöautoon mahdu. Mutta sisukkaasti liikkuu myös jalkaisin pidempiäkin matkoja laukkujaan kantaen, aina näköetäisyyden päähän.


Laukku-Leena ei välitä julkisuudesta, ei tee tätä julkisuuden takia. Toimittajat ovat yrittäneet häntä haastatella, mutta on käskenyt heidät pois. Ei halua lehtijuttuja itsestään. On käynyt myös Hyvinkään paikallinen lehti yrittämässä, heidät on käskenyt pois.
Kerroin pitäväni blogia ja kysyin lupaa laittaa hänestä kuvan. Ensin kieltäytyi, mutta kun olimme jutelleet aikamme, antoi luvan kuvaan jossa hän näkyy takaapäin ja hänen takanaan  näkyy kaikki laukut. Sain myös luvan kirjoittaa asioita joilla häntä voi ilahduttaa halutessaan ja kun kysyimme mitä ne asiat olisivat...vastaukseksi saimme. Jos vitamiineja saisi... :)

Laukku-Leena ei kerjää, eikä pyydä. Tuloja hänellä ei ilmeisesti ole, sitä emme kysyneet. Hän ottaa vastaan jos kokee että antaja antaa sydämestään, ei itsekkäistä syistä. Tai näin asian koin.

Kun olimme siinä aikamme turisseet, laukkuja kantaneet olimme saaneet selville, että hänelle voisi lahjoittaa "Tallinna-kärryjä". Millä olisi helpompi kuljettaa kasseja päällekkäin pinoten. Yksi olemassa olevista oli juuri hajoamassa. Hänelle voisi myös viedä tukevapyöräisiä lentolaukkuja, joita olisi helpompi vetää perässä.

Kahvin hän juo mustana, sätkätupakkaa polttelee, ja ruokakin on aina tervetullutta.
Mutta ei kannata lähestyä häntä ilkeästi, tuomiten, vaan mieluiten rehdisti, auttaen, mutta liiallinen apu ei ole hyvästä. Eli tuskin kannattaa työntää 100 euroa käteen, se tuntuisi varmasti jo hankalalta vastaanottaa. Onhan hän itse valinnut tuon elämäntavan. Käytännön apu on paras apu.
Pienen matkaradion hän omistaa, josta kuunnella säätiedotukset. Patterit kuulemma vain helposti pakkasella hyytyvät. Laukku-Leena on kuitenkin keksinyt avun ongelmaan, jemmaa pienen matkaradion alushousuihinsa ja siellä se pysyy lämpöisenä ja toimintavalmiina. Matkapuhelinta hänellä ei ole, koska sellaiset varastetaan helposti. Kun kysyimme että entä jos sairastut, mitä teet? No, silloin on soitettava 112..sillä ei näitä laukkuja voi jättää mennäkseen käymään lääkärissä.

Hiukan me kuitenkin annoimme myös rahaa, emme isoja summia, mutta sen verran että sen vastaanottaminen ei tuntunut nöyryyttävältä. Ja saa huomenna kaupasta ostettu jotain syötävää. Hyvän ja tuhdin iltapalan hän sai nautittua meidän kanssa jutellessaan. Sai taas voimia jatkaa laukkujen kantamista.

Kun kysyin mitä hän tällä hetkellä eniten toivoo, vastaus oli..."Tulisi pian kesä!"

Eli jos törmäät Laukku-Leenaan, voit ilahduttaa häntä; Ruualla, sätkätupakalla, murukahvilla, Poretabletti-vitamiineilla, pureskeltavalla D-vitamiinilla, virvokejuomalla (esim. Vissy), Lentolaukulla, "Tallinna-kärryillä" (siis kaljakärryt). Sekä kantamalla laukkuja yhden näköetäisyyden matkan verran.

Mitä itse opin?
Ei onneen tarvita paljoa...sillä ei hän onnettomalta vaikuttanut.

Hyvää alkavaa viikkoa näiden ajatuksien kera!

Tässä kuvaa laukuista, joita siirtelimme. Ovat kuvassa hujanhajan.

184 kommenttia:

 1. Onpa uskomaton tarina. Valinta kuulostaa uskottavalta. Jäin ihmettelemään kuinka hän voi liikkua noin ison laukkumäärän kanssa. Meikäläinen tuskailee jo kahden laukun kanssa.

  Mutta jos on tyytyväinen näin, mitäpä siinä sivullisilla on sanomista.

  VastaaPoista
 2. Hurja elämä... Ja teiltä onnistunutta käytännön diakoniaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos "Sasu" erilaisuuden esiintuonnista. Syyspuolella varoittivat radio Novassa tuosta elämäntapaintiaanista! Miksiköhän?? Ihmettelee Mörri...?

  VastaaPoista
 4. Ihmettelen varoitteluja...koska hän ei ole vaarallinen kenellekkään, ei tavoittele mitään, ei kerjää eikä varasta?
  Mitä tuo varoitus piti sisällään? En sellaista ole edes kuullut...No höh!

  Kiva kun kävit, Mörri. :)

  VastaaPoista
 5. hei,tapasin laukku leenan illalla kymmeneltä tismalleen samasta paikasta mistä tämä kuva on otettu.
  vein kahvia ja syötävää, maistui.
  oli tavallinen, hauska ihminen... kiva oli jutella hänen kanssaan!

  VastaaPoista
 6. Erikoinen elämäntarina nykyhetkestä. Olen kuullut Laukku-Leenasta ennenkin, mutta ei ole näkynyt tällä suunnalla Suomea. Toivottavasti kukaan kahjo ei tee hänelle pahaa.

  VastaaPoista
 7. On todellakin laukkuja leenalla,heh,en ihmettele,jos sanovat laukku-leenaksi♥,on erikoinen elämäntarina tästä.:),ihminen tekee valintoja!Mukavaa viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 8. minäkin olen tavannut kyseisen henkilön jo muutamassa eri kaupunkissa täytyy myöntää että kova kunyoinen nainen

  VastaaPoista
 9. Hän on edelleen Hyvinkäällä...jäänyt jumiin ilmeisesti yhteen kaupunginosaan, on sahannut sitä nyt kolmatta päivää edestakas. Useampi käynyt neuvomassa tietä eteenpäin.

  VastaaPoista
 10. Tuskimpa on enää Hyvinkäällä sillä tarjosimme sille kyydin seuraavaan etappiinsa jo pari päivää sitten.
  Ellei ole tullut takaisin...

  VastaaPoista
 11. Hei hienoa!
  Olimmekin huolissamme miten pääsee jumista pois. Menikö Rajamäelle? Sinne oli ainakin silloin menossa. :) Ihanaa kun autoitte Laukku-Leenaa. :)

  VastaaPoista
 12. Laukku-Leena toivoo ettei hänen olinpaikkaansa alituiseen raportoitais nettiin, koska maailma on täynnä muitakin kuin hyvää tarkoittavia ihmisiä.
  Mutta siis, veimme hänet seuraavaan etappiinsa :).
  Mutta mikäli joku hänet joskus tapaa, viekää jotain lämmintä syötävää...silminnähden tykkäsi lämpimästä kotiruoasta ja puurosta! Sanoi, että leipä on pitkän päälle aika kuivaa syötävää!

  VastaaPoista
 13. Uskomatonta selviytymistä! Ja kaikilla jotka auttavat Laukku-Leenaa on lähimmäisenrakkautta.

  VastaaPoista
 14. Laukku-Leenasta on jo olemassa fb.sivu, joka on tehty pahaa tarkoittamatta!
  Käyn itse siellä silloin-tällöin jotta tiedän koska mahdollisesti hänet näen.
  T.lelu67

  VastaaPoista
 15. laukku-leena 1,4-2011 jokioisilta tulossa forssaan autokeitaan kohdalla.tsemppiä Leenalle,t sirkka

  VastaaPoista
 16. Minun kyydissäni Leena silloin tuonne Tuuloseen matkasi. Oli järkyttävä lumimyräkkä, kun hänet kasseineen tienvarresta bongasin, ja vaikka ei liftannut, pysähdyin kysymään, tarvitseeko kyytiä. Farmariauto oli ihan kattoa myöten sullottuna täyteen, mutta hyvin matka taittua.

  Leenan kohtaaminen on mieleenpainuvin kohtaaminen elämässäni, ja hän on vaikuttanut hyvin paljon ajatuksiini.

  VastaaPoista
 17. tällä ja edellisellä viikolla laukku-leena on oleskellut Hausjärvellä Oitissa "keskustan tuntumassa. Hän on kyllä ehkä hieman päästään vialla kun on edes valinnut moisen tavan elää... Hän kävi täällä edellisenäkin vuonna ja pyysi usein Oitin kirjastosta lämmintä vettä (murukahvia varten kai) pahvimukiin vettä ja kahvit sekaan.

  VastaaPoista
 18. Laukku Leena oli tänään kärkölässä s-marketin parkkipaikalla. Siellä suunnalla koko tämän viikon oleillut.

  VastaaPoista
 19. Edelleen oleskelee Kärkölässä 54-tien tuntumassa.

  VastaaPoista
 20. Leena on oleillut muutaman päivän Hämeenkoskella ja nyt suuntaa Hämeenkoskelta Asiakkalantietä pitkin eteenpäin...

  VastaaPoista
 21. Laukku LEENA tosi ihaNA IHMINEN KESKUSTELIMME JONKIN AIKAA ANNOIN HÄNELLE KUUMAA VETTÄ HÄN OLI KIITOLLINEN JATKAA MATKAA VÄÄKSYYN YST TER HÄMEENKOSKI

  VastaaPoista
 22. Tänään oli Sysmässä kilometri Hartolaan päin

  VastaaPoista
 23. Laukku-Leena kohtaa vaaroja, Kärkölässä hän nukkui jalkakäytävällä käärmeiden ollessa ojassa johon piti asettua kassien kanssa.

  VastaaPoista
 24. olen kiinnostunut leenan matkasta .kävin kesällä jututtamassa sysmässä .oli matkalla hartolaan . tosi viksu ihminen .puhui kirjakieltä .

  VastaaPoista
 25. Leena on viihtynyt useamman ajan jo Hartolassa. Kyllä täytyy ihmetellä tuota sinnikkyyttä ja hyvin omaperäistä elämäntapaa. Meistä ei monestakaan olisi samaan!!

  VastaaPoista
 26. syksy saapui ja sataa mitähän sille leenalle kuuluu

  VastaaPoista
 27. Leena edelleen Hartolassa ainakin 14.09.11.

  VastaaPoista
 28. Leena vielä Hartolassa,tosin lähti viime perjantaina liikkeelle ja on nyt edennyt vajaan kilometrin.Suunta näyttäis olevan sama kuin muuttolinnuilla.

  VastaaPoista
 29. 3.11.2011 Leena oli päässyt Pertunmaan Kuortin ABC asemalle, missä oli viettänyt jo edellisen päivän.
  Hyää matkaa Laukku-Leenalle.

  VastaaPoista
 30. Käy kuvaamassa Leenaa laukkujen kanssa, ehdotettiin minulle. En luvannut kun arvelivat että matkaaja on nukkumassa. Hyvä näin etten menny häiritsemään henkilön kotirauhaa, netistä luin juttuja Leenasta henkilö on pudonnut työelämästä hoitaessaan äitiään, vastaavia tapauksia on muillakin työttömillä, nykyisen yhteiskunnan vauhti on kovaa jos kärryiltä on muutaman vuoden vaikka hoitamassa vanhempiaan, takaisin työhön et pääse perälauta vuotaa ja olet maantiellä kun et ole eläkeiässäkään

  VastaaPoista
 31. No todella sitkeä pitää olla, että näin elelee. Ein huomannut mistään käyvän ilmi kuinka kauan hän on näin elellyt. Ei tätä monikaan jaksaisi.

  VastaaPoista
 32. Leena on todella mukava ihminen,sympaattinen,sivistynyt,ei valita mistään.Olin eilen illalla hänen juttusillaan
  vein iltapalaa.sekä tänään aamupäivällä ja nyt illalla.Minua jo alkoi paikallaan olo paleltaa,mutta Leena sanoi että hänellä on ihan lämmmin.Hänellä on nyt alkanut 11vuosi tätä laukku-elämää.

  VastaaPoista
 33. laukku leena oli 6.11 edelleen kuortissa abc.n läheellä .on hyvä paikka saa yölläkin käydä kaupassa-ja baari on läpi yön auki.

  VastaaPoista
 34. Taitaa Laukku-Leena todellisuudessa käyttää hyvätarkoittavia ihmisiä hyväkseen.
  Hänhän ei kerjää,eikä pyydä mitään,mutta mielellään ottaa kun joku puhtaasti on huolissaan hänestä ja tuo vaatteita,(mutta ei käytä niitä)ruokaa,ym.
  Aina vaan pitää samoja vaatteita,niin on nukkavierun näköinen ja siitäpä syystä ihmiset tuovat hänelle.Olen kuullut,että hänellä on jopa 2omistus asuntoa,ei siis mitään hätää.
  Taitaapa päästä hyvälle päiväpalkalle,kun viitsii tätä hommaa tehdä!

  VastaaPoista
 35. laukku-leena on nyt jumiutunut kuorttiin,ei ole saanut kahdeen viikkoon kyytiä,menisi mäntyharjuun-tai pertunmaalle.
  auttakaa paketti-autoilijat leenaa eteenpäin.

  VastaaPoista
 36. Tietääkö kukaan,onko Laukku-Leena päässyt jo Mäntyharjulle,vai onko vielä Pertunmaan tien varressa??Jos olisi vielä p-tiellä,voisin viedä lämmintä ruokaa:

  VastaaPoista
 37. on hän mäntyharjulla. näin itse.

  VastaaPoista
 38. 27.11.2011 Laukku-Leena Mäntyharjun keskustassa.

  VastaaPoista
 39. Taitaa edelleenkin olla siellä.... perjantaina autettiin häntä suojaisempaan paikkaan yöksi kun siinä keskustan tohinassa illalla oli....
  Sympaattinen ihminen kyl on :)

  VastaaPoista
 40. Tänään ilmestyi Ristiinaan

  VastaaPoista
 41. Tänään 29.11-2011 Laukku-Leena lähti Ristiinasta kohti tuntematonta..

  VastaaPoista
 42. Edelleen Ristiinassa

  VastaaPoista
 43. Radio ohjelmassa oli kerrottu henkilön olevan Hartolassa

  VastaaPoista
 44. ristiinassa vt13 varressa klo 17.00 4 pnä joulukuuta. joitakin juttukavereita näköjään oli. räntäsateinen päivä,jospa jollain vähän joulumieltä käydä vaikka moikkaamassa.

  VastaaPoista
 45. on se hyvä et vähä tiedetään tääl hämeenlinnassa missä leena pörrää

  VastaaPoista
 46. Edelleen Ristiinan nesteen luona suuntana Kouvola

  VastaaPoista
 47. vaeltava henkilö vaikuttaa tyytyväiseltä. Ei ihme, sillä hän on vähään tyytyväinen, siis viisas ihminen. Jos joku on huolissaan siitä, että tämä ihminen "jymäyttää jotakuta", niin kannattaisi katsella tätä maailmaa hieman tarkemmin ja ajatella uudestaan. En ymmärrä tarvetta ilmoittaa esim. täällä netissä hänen kutakin olinpaikkaansa. Mitä itse ajattelisit, arvoisa lukija, jos sinun kulkuasi raportoitaisiin päivä päivältä. Kannattaisi ainakin kysyä asianomaiselta itseltään, pitääkö hän itse ajatuksesta.

  VastaaPoista
 48. Jos joku tapaa Leenan,niin olisiko ystävällinen
  ja toivottaisi hyvät joulut ja terveiset leilalta ja tipsuilta!

  VastaaPoista
 49. Missähän Laukku-Leena vietti jouluaan?Haikealta
  tuntuu jos yksin ulkosalla.

  VastaaPoista
 50. Laukku-Leena on tänään nähty Kouvolan Lidlin edessä.

  VastaaPoista
 51. Laukku -Leena on Kouvolassa .Kouvolan Sanomat kirjoitti tänään 05 01 2012.

  VastaaPoista
 52. Aivan mieletöntä! Ja kiitos vinkeistä. Varmasti jos häneen törmään, vien jotain, mille on tarvetta -enkä liikaa, ettei torju. Kiitos tästä uutisoinnista!

  VastaaPoista
 53. Minäkin näin Leenan tänään. Olin lehdestä hänestä ehtinyt lukea ja ihmettelin tuota elämäntapaa ja sitä kuinka hän tarkenee taivasalla. Tyytyväisenä hän jutteli siinä jonkun miehen kanssa, joka auttoi siirtelemään laukkuröykkiötä eteenpäin. Sain aihetta miettiä omaa elämääni uudesta näkökulmasta!

  VastaaPoista
 54. Ihme ylistystä Leena saa ''sinnikkyydestä'' ja niin edelleen. Toivottavasti Leena on yksi harvoista, jotka tuollaisen elämäntavan valitsee. Kyllä jostakin syystä ärsyttää tollanen ihminen, kiireisen ja väsyneen ihmisen näkövinkkelistä.

  VastaaPoista
 55. Tammikuun alkupuolella nähtiin Laukku-Leena Kouvolan Lidlin luona. Poliisi oli siinä Leenaa jututtamassa. En ollut kuullut hänestä aiemmin mitään, ystäväni kertoi hänestä. Mielenkiintoinen tyyppi. Jos häntä uudelleen näen, kiinnostaa mennä juttusille ja jotain hänelle muös lahjoittaa, edes kantoapua. Huolettaa vaan miten hän pakkasilla oikeasti pärjää. Pistää miettimään kuinka vähään voi olla tyytyväinen loppujen lopuksi.

  VastaaPoista
 56. Laukku Leena oli eilen ja tänään kouvolan prisman/ cittarin läheisyydessä =)

  VastaaPoista
 57. Tänään Laukku-Leena on nähty villähteen abc:n luona kaikkine laukkuineen

  VastaaPoista
 58. Joo Laukku Leena on yhä Nastolan ABC:n liikenne ympyrän kupeessa..SIelä se istuskeli kassi nyssäköittensä läheisyydessä. Eli viime havainto Nastolan ABC:n lähellä 23.1.2012 Klo 23:30

  VastaaPoista
 59. Minä näin naisen Lahdessa, Kärpäsen kioskilla 24.1. 2012 klo 10.16. Hän osti kolme suklaapatukkaa. Hän lähti kävelemään keskustaan päin ja pysähtyi suojatien kohdalla. Lähdin seuraamaan häntä. Hän kiihdytti vauhtiaan ja alkoi juosta. Ihailen hänen elämäntapaansa. Hän ei varmaan halunnut minulta mitään, hän vain elää omaa elämäänsä, kuka lie onkaan.

  VastaaPoista
 60. Paikallinen.
  Minä näin Laukku- Leenan Nastolan ABC:llä la-su 21.1.-22.1.2012 siinä hän seisoskeli ja siirteli laukkujaan tien yli ja yöpyi kävelytiellä.

  VastaaPoista
 61. Näin myös, jos olisin hämmennykseltäni tiennyt, olisin jotain tehnyt/tarjonnut. Nyt vain kyselin, tarvitsisiko apua. Ei kuulemma, kun aikoi pysyä paikoillaan kuuntelemassa vaalituloksia.(22.1)

  VastaaPoista
 62. kuulin Leenasta radiosta,oli ollut Lahden lähellä.Meidän pitäisi arvostaa ihmistä,joka on tehnyt tuollaisen ratkaisun.Pidän ihmeenä ettei ole sattunut mitään,kun nukkuukin yleisillä paikoilla.Ei minusta olisi tuollaiseen vaikka joskus tekisi mieli lähteä ja jättää kaikki...

  VastaaPoista
 63. Laukku-Leena Heinolassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukku-Leena on Heinolassa,matkahuollon "pihassa".
   Aivan sydäntä kylmää ajatus,että on tuolla pakkasessa ja pimeässä
   ......taivas kattonaan.Jos olisin päivällä tiennyt olisin vienyt
   lämmintä syötävää.

   Poista
 64. Voi että.. Leena itse on toivonut, ettei hänen olinpaikkaansa julkaistaisi eri medioissa, sillä häntä seuraavista ihmisistä kaikki eivät todellakaan tule häntä hyvillä aikeilla ja puurojen kera tapaamaan.

  Lopettakaa siis jo tämä jatkuva " Leena nähty tänään..."- päivittely, kiitos!

  VastaaPoista
 65. Anteeksi!!!Tällä sivullahan on kerrottu missä Leena kiertelee.
  En voinut tietää,että hän ei halua olinpaikkaansa tietoisuuteen.
  Ja että joku voi pahoin aikein häntä mennä tapaamaan.

  VastaaPoista
 66. Leena Kelaan eläkettä hakemaan. Olisi siihen ollut oikeutettu parin vuoden ajan- ajattelen!

  VastaaPoista
 67. Samaa mieltä,Leena on eläkkeeseen oikeutettu.Ja on varmasti tehnyt työtä eläkkeen
  ansaitakseen.Ei olisi yhteiskunnan tukien varassa.....jota ei ymmärtääkseni halua.onkohan Leena tietoinen,eläke mahdollisuudestaan.

  VastaaPoista
 68. Olipa Leena siellä tai täällä, niin ei häntä voi olla huomaamatta, kun sen verran monta laukkua on mukana. Vaikka Leena ei itse haluakaan hänen olinpaikkaansa tietävän, niin kauppojen pihoilla hänet pakosti huomaa kohdalle osuessa. Jos ei halua itseään tulla nähdyksi, niin kannattaisi valita silloin mennä keskelle korpea, jossa ei ole niin paljon liikkujia verrattuna isojen markettien tai huoltamoiden läheisyyteen. Toisaalta itse näen hyvänä puolena, että hänestä tiedetään, jolloin voidaan tarvittaessa antaa apuakin esimerkiksi tuomalla lämmintä vettä pakkasten keskellä. Kukapa Leenalle haluaisi tehdä mitään pahaakaan. Pahantekijähän voi sattua kohdalle, vaikka Leenasta ei nettiin keskustelupalstoilla kirjoitettaisikaan. Viime aikoina hänestä on ollut juttua ainakin Kouvolan sanomissa ja Etelä-Suomen sanomissa sekä Yle Lahden radiossa haastattelu. Kyllä Leena kai sentään näihin median lähestymisiin on oman suostumuksensa antanut. Kaikkea hyvää Leenalle ja Jumalan siunausta Luojan armoilla kulkijalle. Onhan tämäkin yksi tapa viettää elämää. Jos Leena itse on tähän elämään tyytyväinen, niin antaa Leenan elää tällä tavoin. Ei siinä mitään väärääkään ole. Kuinkahan monesta meistä olisi Leenan kaltaisen elämän viettäjälle. Kyllä täytyy hattua nostaa Leenalle. Leena ansaitsi jonkunlaisen ansioristin laukkuelämästään.

  VastaaPoista
 69. Varhennettuun vanhuuseläkkeeseen on oikeutettu 62 v. Siihen ei tarte edes työssäkäyntiä tai esim. työvoimatoimiston asiakkuutta tms. Leena kertoi täyttävänsä vuoden päästä 65. Hakea kuitenkin pitää ja allekirjoittaa hakemus, eli oma tahto olla.Kelan täti

  VastaaPoista
 70. Kertokaapa joku Leenalle kun hänet tapaatte edellisen kirjoittajan "terveiset".
  Kun Leena kertoi Itä-Häme lehdessä,että asettuu aloilleen vuoden kuluttua kun
  pääsee eläkkeelle.Hänellähän olisi jo nyt siihen mahdollisuus.

  VastaaPoista
 71. Olen samaa mieltä erään kirjoittajan kanssa, ei nettikirjoittelusta ole mitään haittaa Leenalle. Minusta olisi hieno juttu jos reaaliajassa ilmoitettaisi missäpäin liikkuu. Eli tästä voisi tehdä "seurantapalsta". Hyvä tietää missä sillä hetkellä oleskelee, että vielä kerran voisi olla avuksi.
  Ajomatkalla voi tehdä pienen koukkauksen jos tietää paikkakunnan. Viimeksi lupasin erään asian kun seuraavan kerran tavataan.

  VastaaPoista
 72. Olen aivan samaa mieltä edellisen ja aiemmin kirjoittaneen kanssa.
  Jos tietäisi missä Leena kulloinkin on,voisi tarjota apuaan.Itsehän Leena
  sitten päättää tarvitseeko apua,ruokaa,juomista,kyytiä tms.Enkä usko,että netti ym.media tietojen takia pahaa aikovat Leenaa menee tapaamaan.Näiden pahaa aikovien"sekopäiden"tielle osuu sattumalta,tai sitten on jo muuten heidän kanssaan jollakin tapaa tekemisissä.Luottaahan Leena tuntemattomiin kun heidän kyytiinsäkkin lähtee.
  Toivon vaan kaikkea hyvää Leenalle,ja arvostan hänen valintaansa elää"vapaata elämää"ulkosalla.Hän on varmasti kokenut ihania elämyksiä luonnon ehdoilla eläessään.Vaikka ei varmasti aina helppoa olekkaan.

  VastaaPoista
 73. juttelin leenan kanssa toissa päivänä melkein tunnin,juttua olisi riittänyt vaikka kuinka kauan.oli mukava jutella niitä-näitä asioita.
  toivotettiin lopuksi toisillimme hyvää kevättä.
  leena on nyt matkahuollon parkkialueella suojaisessa paikassa.kertoi mulle seuraavan paikan mihin haluaa,en julkaise sitä.
  heinolasta löytynee pakettiauto viemään leenaa seuraavaan paikkaan,kyse ei ole kuitenkaan pitkästä matkasta.
  lämmin ruokakin olisi,jos on auttavia ihmisiä,ei hän niitä kiellä,olette hänelle ystävällisiä,annetaan häneen elää omaa maailmaa.
  63-v pääsee eläkkeelle.hakea täytyy.

  VastaaPoista
 74. Onkohan Leena saanut kyytiä,vai onko viellä Heinolassa?

  VastaaPoista
 75. Leenalla pitäisi olla kaikille laukuilleen kärryt joilla laivalta tuodaan
  "juomisia"kun laukut olisivat kiinnitetty kärryihin,olisi helpompi siirrellä laukkuja paikasta toiseen.Kenellä ylimääräisiä...,kysäskääpä huolisiko Leena,
  jos satutte häntä näkemään.
  On ihanaa seurata,että tänäpäivänäkin on auttavaisia ja toisista todella
  välittäviä ihmisiä.

  VastaaPoista
 76. tällä hetkellä leena on hauholla.

  VastaaPoista
 77. tai näin olen kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep Hauholla on kirjaston pihassa

   Poista
 78. Onko Leena kertonut itse,että häntä on uhkailtu tai yritetty tehdä hänelle
  pahaa.Kun tuolla edellä jokin kirjoitti,että kaikki eivät hyvällä mene häntä
  tapaamaan.Leenasta kun ei ole harmia kenellekään,antaisivat ihmiset hänen
  toteuttaa rauhassa omaa elämäntapaansa.Ja tältä sivustolta saisi tietoa missä
  liikkuu,niin voisi tarjota apuaan.On aivan uskomatonta,että hän on kierrellyt laukkuineen kymmenen vuotta ja asunut aivan ulkosalla.

  VastaaPoista
 79. He vastaajat, kertokaa missä te liikutte päivittäin ja antakaa tuntomerkit, niin keksitään teille lempinimet ja aletaan sitten päivittää kulkujanne, sillä kenestäkään ei ole harmia kenellekään.

  VastaaPoista
 80. montaa näkyy olevan mieltä ihmisestä, kesällä nähtiin Asikkalan tien varressa, silloin laskin että ois ehkä jotain 50 laukkua/myssäkkää mukana. Vasta jälkeenpäin tiesin ihmisestä enemmän. Sanoisin, että jos ihminen noin taivasalla kulkee monien kapsäkkien kanssa kestä talvet, ei varmaankaan halua olla ihmisten hyväksikäyttäjä, vai kuka semmosieen viitsisi alkaa? minä en ainakaan. Ihmisten hyväksikäyttö on väärin eikä se kyllä tuolla tavallalla huvita ketään. Sopinee itse yrittää. Turhat ja kateelliset puheet siis pois.

  VastaaPoista
 81. Leena ei käytä ihmisiä"hyväkseen".Auttajat auttavat aivan omasta tahdostaan,
  vapaaehtoisesti.Kyllä löytyy viellä ihmisiä jotka antavat vähästäänkin
  niille jotka apua tarvitsevat.
  Hyvää tarkoittavat myös ne näille sivuille kirjoittelevat,jotka kertovat missä Leenan ovat tavanneet,näin jokin toinenkin avulias voi mennä tarjoamaan apuaan
  Leenalle.Itse en ole Leenaa tavannut,joten en tiedä mitä mieltä hän on
  kirjoitteluista.

  VastaaPoista
 82. Niinhän sitä sanotaan, että "hyvä antaa vähästäänkin, paha ei paljostaankaan" :) Tsemppiä Leena!

  VastaaPoista
 83. Tällä hetkellä laukku-leena menee Valkeakoskella. On siinä kantamukset, kun näki livenä ekaa kertaa...

  VastaaPoista
 84. Viimeksi Valkeakoskella oli kolme neljä vuotta sitten... luulin jo hänen lopettaneen, mutta ei! Siinä hän telttaili kirjaston oven edessä! Ja todellakin laukkumäärä tuplaantunut, edeltävällä kerralla oli vain muutama kassi ja jätesäkki.

  VastaaPoista
 85. No empä minä kuitenkaan täältä Valkeakoskelta onnistunut laukku-Leenaa löytämään...ilolla olisin parit joutilaat kaljakärrit ontanut pois täältä nurkista lojumasta...

  VastaaPoista
 86. Mihinköhän Leena jo valkeakoskelta kadonnut..? Ei luulisi niiden kimpsujen kanssa kovin nopeasti ryntäilevän, kun aamulla oli kuulemma vielä kirjaston nurkilla, mutta nyt iltapäivällä ei ole näkynyt :)

  VastaaPoista
 87. En ymmärrä tätä Leenan paapomista, koska se on sen oma valinta ja näin.. Luulen Leenan pitävän vain maailmaa pilkkanaan ja kerjäävän huomioo, koska kokee itsensä kaltoin kohdelluksi kun äidin rankan hoitamisen jälkeen ei käteen jäänytkään mitään..

  VastaaPoista
 88. Totta, on Leenan oma valinta tämä elämän tyyli,mutta on myös jokaisen auttajan
  oma vapaaehtoinen valinta,jos haluaa Leenaa auttaa.Minusta on ainakin ihailtavaa,että hyvä sydämisiä ihmisiä viellä on tässä maailmassa,jotka tekevät jotakin toisen hyväksi saamatta itse siitä muuta kun hyvän mielen.
  En todellakaan usko,että Leena pitää ketään pilkkanaan saati kerjää huomiota,
  mitä hän sitä"hyötyisi".

  VastaaPoista
 89. Leena on edelleen Valkeakoskella, istuskeli postia vastapäätä, linja-autoaseman puoleisella jalkakäytävällä kasseineen..lieneekö odottelevan kyytiä matkaa jatkaakseen? Annetaan jokaisen elää elämäänsä haluamallaan tavalla - mikä sitten on normaalia?! Tsemppiä Leenalle ja toivottavasti kelit lämpenee!!

  VastaaPoista
 90. Laukku Leena ollut eilisen päivän Valkeakosken Valintatalolla.

  VastaaPoista
 91. Nyt menossa Valkeakoskella kohti Uimahallia vastapäätä, suuntana Pälkäne?

  VastaaPoista
 92. Tästä minä pidän että julkaistaan Leenan olinpaikan. Harmittaa että näin myöhään löysin tämän blogin, Leena olisi iloinen tapaamisesta, mutta nyt se meni sivusuun.

  VastaaPoista
 93. Pälkäneellä, Iltasmäessä, kuului Leena oleilleen pari päivää sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän se Leena oleilee, 12-Tien ja valkeakoskentien risteyksestä 300m etelään päin...

   Poista
 94. On mukava tietää missä päin Leena on kulloinkin.
  Monet tapaavat Leenaa mielellään ja vaihtavat kuulumisia.
  Häneen kun ei saa yhteyttä kun hänellä ei sitä matkapuhelintakaan ole.
  Nyt Leenan oltavatkin ovat helpommat kun pakkaset ja tuiskut ovat ohitse...
  Tsemppiä Leenalle ulkoilmassa elämiseen ja aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
 95. http://www.iltasanomat.fi/matkat/tama-mies-on-asunut-jo-3-kuukautta-helsinki-vantaalla/art-1288455508335.html Laukku Leena on uhannut lopettaa Tämä mies on menossa Madridiin

  VastaaPoista
 96. Mies on lehtitietojen mukaan hävinnyt lentoasemalta...joku kai ostanut hänelle matkalipun.?
  Onko kukaan nähnyt Laukku-leenaa,missä päin hän nyt kulkee laukkuineen.?
  Osaakohan Leena asettua aloilleen monen vuoden kulkemisen jälkeen....mutta
  jos hankkii asunnon niin voihan sitten matkata vain kesäisin,jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 97. maken kiskalla leena on, siis tuulos sity

  VastaaPoista
 98. Missähän päin Leena viettää pääsiäisen aikaa?
  Toivottavasti jokin hyvä sydäminen ihminen muistaa
  Leenaa vähän pääsiäisherkuilla.
  Jos olisi täälläpäin niin veisin Leenalle maistajaisia,
  näin juhlapyhien aikaan saattaa moni tuntea yksinäisyyttä.

  VastaaPoista
 99. Missähän päin Leena oleilee kun ei ole vähään aikaan kuulunnut mitään? Hän on sinnikäs ihminen ,kaikkea hyvää hänelle. Tapasin hänet reilu vuosi sitten Tuuloksessa.

  VastaaPoista
 100. aviopari keskisuomesta on myös kaivannut leenaa liekö sairastunut vaimitä siunausta leenalle

  VastaaPoista
 101. Leena oli 13.06.2012 Hämeenkoskella ja voi hyvintavarat vai on lisääntynyt

  VastaaPoista
 102. Mukava tietää,että Leena on kunnossa.
  Nyt lämpimään aikaan Leenan elämä tien päällä on helpompaa.
  Kaikkea hyvää Leenalle....mielelläni Leenan tapaisin....tältä
  sivustolta katselen josko Leena olisi lähi paikkakunnalla kesän mittaan.

  VastaaPoista
 103. Jos tapaatte Leenan niin suositelkaa välillä reittiä Porvoo-Loviisa-Kotka-Lappeenranta. Ei ole näkynyt täällä päin.

  VastaaPoista
 104. Leena on nyt taas tuuloksessa .Hänelle hyvää ja lämmintä syksyä .

  VastaaPoista
 105. alakoulussa kun olin liikuskeli lähellä ja pelottavaa se oli kulkea kouluun joten
  hieman jäänyt epävarma fiilis ja ehhkä hieman pelottavakin..... :( hieman epätavallinen elämäntapa ? viimetalvena näin viimeksi jossain sappeen lähistöllä. ajoimme autolla ohitse ja tuttava joka oli autossa sanoi että pysäytä että ei tuota tuonne voi jättääää pakkohan sitä on auttaa mutta lopulta rauhoittui kun kerroimme hänestä
  (tääläpäin sanotaan kassialmaksi en tiedä mistä tuo nimitus tulee...?..)

  minä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nimi tulee siitä kun kasseja pusseja ja nyssäköitä on muutama hänellä mukana . tällä hetkellä on pirtin kentän laidassa ressujen alla nukkumassa . saatta olla jo eka halla yö.

   Poista
 106. 17.syyskuuta 2012 Olen nähnyt Leena Kiviharjun muutamia kertoja kotiseudullani. Tuttavani on vienyt hänelle murukahvia ja piirakkaa ainakin kertomansa mukaan. Se, että häntä uhkaillaan ja on ryöstetty jopa termospullo, ei oikein tunnu sopivan ajatusmaailmaani. Leena oli kertonut jonkin ryöstön tapahtuneen hiljaisella tieosuudella. Jos on pahantekijöillä omatunto tallella, jossakin vaiheessa kolkuttaa. Täytyy olla perusterve henkilö, jaksaa olla liikkeessä, elämäntapansa hän on valinnut.Turvallista ja siunattua matkaa ja aloillaan asettumista ajankohtana, jonka hän itse valitsee.

  VastaaPoista
 107. leena on nyt lammilla seon ja voglian välissä, aika syvällä ojassa .viihtyny täälä lammilla jo pari viikkoo . olkaamme ylpeitä että hän on täälä meillä .

  VastaaPoista
 108. pannujärventien alkupäässä ollu jo pari viikkoo oli alihäppölän aitan portaillakin pari yötä .tuuloseen pitäs sitte kai siirtyä ,kattoo ny.

  VastaaPoista
 109. Missäköhän päin Laukku-leena viettää joulun aikaa?
  Onkohan jo asettumassa asumaan jonnekkin sisätiloihin.
  Toivottavasti......pakkaset ja lumituiskut kun ovat tulossa.

  VastaaPoista
 110. leena on joulun ehkä koko talven sisätiloissa lämpimässä hän saa ruokaa ja puhtautta nyt hänellä on kaikki hyvin

  VastaaPoista
 111. Ompa ihana kuulla,että Leena on sisätiloissa
  lämpimässä.Pakkasella ja lumipyryssä,kävi usein mielessä
  että mitenköhän Leene pärjää taas talviajan.

  VastaaPoista
 112. Leena kuulemma lähtenyt liikkeelle jonnekin päin suomea, eikä tuuloksessa ole ollut enää pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 113. Onko havaintoa missäpäin liikkuu?

  VastaaPoista
 114. Laukku-leenaa varten oli tossa vähän aikaa sitten kirppiskeräys, onkohan sellainen vielä? :) tietääkö kukaan naisesta mitään...

  VastaaPoista
 115. Leena ei sitten viihtynytkään sisätiloissa.On tottunut kulkemaan niin varmaan
  vaikea asettua aloilleen.Olikohan Leenalla vuodenvaihteessa oma asunto....?
  Olisi mukava tavata Leenaa?Missähän päin nyt mahtaa olla?

  VastaaPoista
 116. leenahan tuntuu kadonneen ihan maan alle... saas nähdä ilmestyykö vielä jostain kevään koittaessa...

  VastaaPoista
 117. leena on ollu koko talven sisätilois ,eilen kävi kaupas ostoksil,hänellä ei o mitään hätää olkaa huoletta.

  VastaaPoista
 118. do dii, tuulosen kiertoliittymän vieres ollu monta yötä jo

  VastaaPoista
 119. kaupassa käy ei paljo muuta liiku mutta joka päivä hänet kyllä näkee

  VastaaPoista
 120. Onko Leena lopettanut jo kulkemisen ja asettunut aloilleen?
  Toivottavasti näin on.
  Hyvää kesää Leenalle.

  VastaaPoista
 121. kulkee kodin ja kaupan välia päivittäin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minkä kaupan? olis kiva puhuu leenan kans =)

   Poista
 122. kauppakeskus tuulonen

  VastaaPoista
 123. Eipä hän sitten kauaa eläkkeellä viihtynyt...

  VastaaPoista
 124. 25.09.2013 Symppis Leena Tuuloksesta pari km Hämeenlinnaan päin.Joku ystävällinen naishenkilö näkyi olleen ilmeisesti ruokakorin kanssa Leenan juttusilla.Suur KIITOS kyseiselle Naiselle.Olisiko kellään lahjoittaa Leenalle vaikka pieni teltta pahimpia sateita varten?Olis varmaankin tarpeeseen!Itse"pelastin" likomärän Leenan 3 vuotta sitten Kangasniemeltä hirveästsä ukkosmyrskystä Piksämäen rautatieaseman katokseen ja tyhjensin matkailuautoni jääkaapin Leenalle,joka kiitti kauniisti.Olen myöhemmin useasti käynyt moikkaamassa.Voi hyvin,eikä valita.Hatunnoston arvoinen sitkeys on ihailtavaa.Itse arvostan Leena hienona IHMISENÄ.

  VastaaPoista
 125. teltta hänelle kerran annettiin mutta ei kelvannut

  VastaaPoista
 126. sunnuntaina oltiin kaverin kans tulossa lahdesta tampereelle päin jossain tuuloksen kohilla kun huomattiin kauhea laukku kasa tien varressa. no me vähän tuumailtiin ja käännyttiin ympäri ja mentii kattoo mikä homma se oikeen on. huomattiin siinä laukkujen vieressä sitte makuupussi ja tuumailtii että siellä näyttäis olevan ihminen sisällä ja sitte tokaisin et mitä jos se on ruumis ja siinä samassa aukes se makuupussi niin lähdettiin kauheella vauhdilla tiehemme. nyt kun saatiin asia selville että mikä on homman nimi niin harmittaa kun emme tajunneet auttaa. mutta tulevaisuudessa ainakin tiedämme mistä on kyse ja osaamme olla avuksi :)

  VastaaPoista
 127. ajan päivittäin lahti- hämeenlinna väliä leenan laukkukasa on ollut pitkään paikoilaan onkohan kaikki kunnossa vai onko hylännyt tavarat jäätyään eläkeelle

  VastaaPoista
 128. Tuuloksessa nähty muutama viikko sitten..

  VastaaPoista
 129. kyllä hän on edelleen siinä ojassa kapikselta 300 m. lammille päin, hänellä on kaikki hyvin , ihme kyllä.on meinaan 15 pakkasta ja yöllä 20 jopa ylikin .

  VastaaPoista
 130. tänään poliisi keräsi kasseja. Missä Leena?

  VastaaPoista
 131. Viranomaiset veivät Leenan sisätiloihin. Toivottavasti hänen eläkeasiansa nyt järjestyvät.

  VastaaPoista
 132. Lapset kertoivat koulussa kuulleensa, että Laukku-Leena olisi menehtynyt. Ja jättänyt jälkeensä kirjan, jonka julkaisemista toivoi postuumisti. Onkohan kenelläkään varmempaa tietoa? Hän on vaikuttanut monen ihmisen ajatuksiin.

  VastaaPoista
 133. Ompa surullista......jos laukku-Leena on todellakin menehtynyt.Onko kenelläkään varmaa tietoa asiasta?

  VastaaPoista
 134. Ei tarvitse surra, olen käynyt Leenaa katsomassa ja nähnyt, että hän voi hyvin. Sinne vaan ei toivota suurta vierailijalaumaa, siksi paikkaa ei julkisteta.

  VastaaPoista
 135. Mukava kuulla,että Leena onkin kunnossa ja voi hyvin.Leenalle terveiset että varmasti lisäkseni monet ihmiset hänen matkansa varrelta toivottavat Leenalle kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
 136. Leenalle etsitään tällä hetkelllä vuokra-asuntoa. Leena itse haluaisi mieluummin asua mummon mökissä. Rivitaloasuntokin tulee alkuun kysymykseen. Kauppa ja linja-autopysäkki tulisi olla kävelymatkan päässä. Vinkkejä voi antaa numeroon 040 5624841

  VastaaPoista
 137. Nyt näyttää , että Leena olisi Hämeenkoskella, laukkuja vain muutama matkassa.

  VastaaPoista
 138. Leena on todellakin lähtenyt liikkeelle. Tarjottuun kerrostaloasuntoon hän ei suostunut allekirjoittamaan vuokrasopimusta. Toivottua mummonmökkiä tai edes rivitaloasuntoa ei löytynyt. Leena on lähtenyt etsimään itse oleskelupaikkaansa. No onhan nyt kesällä lämmin yöpyä vaikka taivasalla. Pääosa Leenan tavaroista on vielä säilössä, hän ei hakenut niitä matkaansa, mutta onhan vähällä tavaramäärällä helpompi matkata. Leenalla on nyt eläkeasiat kunnossa, ja hän saa rahaa pankista, ellei hukkaa hankittuja henkilöpapereita. Joten linja-autolla tai junallakin matkustaminen onnistuu, niinpäLeena voi matkata kauaskin. Olisi kiva kuulla, missäpäin hän liikuskelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämeenkoskella vielä on, täällä on vapaana rivitalo asuntoja, asunnot on kas vuokranantajan, löytyy myös Hämeenkosken kunnan sivuilta. Oikotiellä ja tori.fi ssä on myös ollut vuokrattavia taloja.

   Poista
 139. Hei!
  Jos näette Leenaa, kertokaa hänelle, että Hämeenkoskella olisi vapaana rivitaloasuntoja, jos Leenaa kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 140. Mielestäni ei kannata kovasti antaa enää kasseja, tallinnakärryjä ym. tavaraa Leenalle. Hänellä on nyt eläke ja mitä siitä jos kesän kulkeekin. Vähillä tavaroilla on helpompi matkustaa. Ehkä hän talveksi asettuu aloikllen, jos häntä ei liikaa hyysätä tienojaan.

  VastaaPoista
 141. Onkohan Leena löytänyt mieleisensä vuokra asunnon?
  Hyvää kesää Leenalle!!!

  VastaaPoista
 142. Ei ole Leena löytänyt mieleistään asuntoa. Ulkoilmaelämä vetää puoleensa.

  VastaaPoista
 143. Missähän päin Leena kulkee,tekeekö viellä pitkiä reissuja?
  Onkohan Leena hyvässä kunnossa?

  VastaaPoista
 144. Onkohan Leena Lammin kohdalla viipynyt viikon verran pussipysäkillä, eli sama sinnikäs sisupussi?

  VastaaPoista
 145. Juu, näin Leenan Valtatie 12:n varrella Lammin kohdalla 13.7.2014.

  VastaaPoista
 146. Leena on lähtenyt pois Lammilta valtatie 12 varrelta. Ilmeisesti hän on saanut kyydin jonnekin.
  Onko kenelläkään tieto,a missähän nyt liikkuu?

  VastaaPoista
 147. Onko Leenasta havaintoja ? :)

  VastaaPoista
 148. Leena on viettänyt muutamia päiviä Hämeenkoskella, viimeyönä lähti liikkeelle Lahteen päin

  VastaaPoista
 149. Leena oli 24.8.2014 Hämeenkoskella edelleen

  VastaaPoista
 150. Leena nähty Galapagos-saarilla 30.8.2014.

  VastaaPoista
 151. 8.9.14. Laukku-Leena on nyt Lopella :)

  VastaaPoista
 152. Ajoimme eilen Riihimäeltä Forssaan puolen päivän aikaan ja muutaman tunnin päästä palasimme samaa reittiä Riihimäelle, niin Laukku-Leena istui tienvierellä vielä samassa paikassa Lopella.

  VastaaPoista
 153. Siirtynyt Lopen tuntumasta Forssaan päin

  VastaaPoista
 154. Aika erikoinen on tapaus. Antaisimmepa muillekin tavan olla kuten haluavat, se ois tasa-arvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisin Leena voi olla miten haluaa, mutta pakkasilla on ongelmia. Varsinkin, jos hän on kaukana asutuksesta ja esim huoltoasemista. Juomavesi jäätyy, kassien vetoketjut jäätyvät kiinni ja hän ei voi vaihtaa vaatteitaan, jos ne kastuvat. Viime vuonna huolehdimme täällä Tuuloksessa Leenalle lämmintä juomavettä, ruokaa ja lämpimiä vaatteita pakkasella, kun emme tienneet ovatko eläkeasiat kunnossa. Nyt kun ne ovat kunnossa, koska ne Lahdessa sairaalassa huolehdittiin, olisi hyvä, ettei Leenaa enää autettaisi tienvieressä. Vaan olisi hyvä tarkkailla, onko hän sairastunut ja toimittaa silloin hoitoon, ettei kuumeisena joudu istumaan tienvieressä. Talvisaikaan Leenaa tulisi tukea asettumaan sisätiloihin. Hän on ennenkin ollut talvisaikaan sisätiloissa.

   Poista
 155. Laukku-Leena istui tänään ( 5.10.2014) klo 20 aikoihin 54-tien varrella, Lopen kirkonkylältä parisen kilometriä Forssan suuntaan, poltellen.

  VastaaPoista
 156. Leena on Somerolla kaupan pihalla leiriytyneenä.(25.10.2014).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. leena on edelleen somerolla 4.11.2014

   Poista
 157. Leena tällähetkellä tammelassa!

  VastaaPoista
 158. Missä Leena vietti Jouluaan? Olikohan sisätiloissa?

  VastaaPoista
 159. Missähän päin Leena tällä hetkellä on ? Onko kukaan nähnyt ? Leenalle voimia.

  VastaaPoista
 160. Leena lähti liikkeelle reissaamaan Oitissa kuun alussa........ Kevät ajoi taas tienpäälle. Asunto luovutettu ja maailma kutsuu :)

  VastaaPoista
 161. Leena edelleen Oitissa ja voi hyvin. Jokunen kassillinen vaihto vaatetta näyttäis olevan mukana.

  VastaaPoista
 162. Laukku-Leena nähty tänään Karkkilassa, voi ilmeisimmin hyvin

  VastaaPoista
 163. Laukku-Leena oli Humppilan Lasitehtaan parkkipaikalla 15.10.2015

  VastaaPoista
 164. Urjalan kirkonkylässä 9.11.2015 alkaen ja edelleen tänään 19.11.2015

  VastaaPoista
 165. Sastamalan Vammalassa ollut 2-3 päivää.

  VastaaPoista
 166. Leena on Punkalaitumella keskustan tuntumassa. Menen tänään tapaamaan, pari viikkoa sitten tapasin viimeksi.Vein tuliaisiksi lämmintä vaatetta ja ruokatarvikkeita, kynttilöitä, fikkarin tulitikkuja ja annoin hieman rahaa. Otti kiitollisena vastaan. Ihastuttava ihminen ja hyvin vaatimaton.Mukava tavata jälleen.

  VastaaPoista
 167. missä kohtaa laukku Leena on punkalaitumella

  VastaaPoista
 168. miten laukku LEENA PÄRJÄÄ LUMIHANGESSA

  VastaaPoista
 169. Missä Leena on? Onko kukaan nähnyt?

  VastaaPoista
 170. Laukku-Leenan jäljet näyttävät päättyneen viime vuodenvaihteeseen?

  VastaaPoista
 171. Laukku-Leena asustelee Humppilassa

  VastaaPoista
 172. Onko Laukku-Leenaa vielä näkynyt? Onko edelleen ulkosalla?

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.