keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kotiin matkalla

 "Keko"-korttelin rakennusta.
Hyvinkäälle rakennetaan massiivista ostoskeskusta, jonka nimeksi tulee Willa.
Työnimenä on Keko-kortteli. Tuon massiivisen rakennussysteemin pitäisi olla valmiina 2012..eli jo vuoden päästä. Aika kunnianhimoinen on tuo hanke. Tässä kuvassa näkyy vain yksi pienenpieni osa tuota rakennusprojektia.

 Kirkkopuiston rappusissa.

Aamulla koiraa ulkoulutettaessa huomasin taivaalla tähdet ja hyytävän pakkasen. Joten näppäränä tyttönä päättelin olevan tulossa aurinkoisen päivän. Ja sitä on saatukin odottaa ja kauan.

 Kirkkopuiston näkymää.

Pakkasin aamulla laukkuun kameran ja olin jo päättänyt tulla töiden jälkeen keskustaan ja jäädä siellä pois bussista. Käppäilin ihanassa paisteessa (hyytävässä ilmassa), ja nautiskelin lumimaisemista auringon paisteessa.

 Pyramidi-kirkko takaapäin. Erikoisen näköinen ilmestys...nousee maasta jokin erikoinen kummajainen?

 Kirkon sivustalta näkymää "keskustaan"...joka ei ole Hyvinkäällä kovinkaan iso. Mutta ehkä tuon Willa-keskuksen valmistuttua näyttää enemmän keskustalta kuin nyt?

 Funkkis-talo Kauppalankadulla.

Mua muutamat ihmiset tuijottelivat kun kuljin keskustassa iloisesti kamera kaulalla kiikkuen, luulivatko lehtinaiseksi? Ihan sama, What ever...mä kuvailin sinne tänne. :D

 Jussintorin mopoileva karhu juuttui lumeen. :)

 Rautatieasema

Rautatieaseman jäätyneet tikapuut.

Tekipä terää pieni jolkottelutuokio työpäivän päätteeksi. Aurinko ja raitis ilma piristivät, ja jäi hyvä fiilis. Jos vaikka sais tehtyä kotonakin jotain...kun tästä koneelta pääsen irti.
Tuntuu että vauhdikkaan viikonlopun jälkeen on aivan puhki. Ei meinaa jaksaa töissä ahertaa, saatikka kotihommeleita tehdä. Tarttis jo tulla pian uusiksi viikonloppu, jos ehtis levätäkin. :)

Hyvää loppuviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Tuttuja maisemia, eikös tuossa Anttilan vieressä ollut ennen posti? Vai heittääkö minun muistini jälleen.
  Mukava kotimatka on sulla ollut ja kauniita kuvia sen varrelta poimit.

  VastaaPoista
 2. He Tiitsa, kyllä, siinä oli ennen ihana vanha rakennus ja siinä rakennuksessa ollut posti, poliisi, verotoimisto jne..,
  Täältä keskustasta on purettu ihania vanhoja rakennuksia pois tuon massiivisen ostoskeskuksen tieltä. :(

  VastaaPoista
 3. Ensivisiitillä.
  Jotakin tuttua minullekin, sydämeni hypähti kirkon ja rautatieaseman kohdalla. Kirkossa olen päässyt ripille ja asemalta matkannut Helsinkiin töihin. Voi muistot tulivat mieleen.
  Kauppalankadulla asuimme, ihan oudolta näyttää tuo kohta. Lieko Renton kenkätehdasta enää? Asuimme Hyvinkäällä 15 v. Siitä on toooosi pitkä aika.
  Annoit minulle iloisia muistoja, kiitos Sasaliini!

  Upeita kuvia ylipäätään olet ottanut. Valokuvaamisesta tykkään minäkin, vasta-alkaja kuten bloggailussakin, tervetuloa kyläilemään.
  Iloa päiviisi!

  VastaaPoista
 4. Ai niin ja siitä vielä - että se on harmi kun vanhoja ihania taloja puretaan surutta kaikenmaailman kauppakeskusten takia, Hyvinkää ei nyt muutenkaan ole niin "sievä" kaupunki, jos nyt kaupungista voi noin sanoa. Ajan virran mukana on vain näköjään mentävä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Laventeli!
  Mukavaa kun olet liittynyt lukijoihin, tulen vastavisiitille kunhan töiltäni kerkiän. :)

  Renton kenkätehdas on edelleen paikallaan, tosin on nyt hammaslääkärinä, sosiaalitoimistona, ja toimistotiloina...eli ei enää toimi kenkätehtaana.

  Mulla on ajatuksena laitella kuvia tänne Hyvinkäästä enemmänkin, tervetuloa muisteloreissuille. :)

  VastaaPoista
 6. On kiva katsella hienoja Hyvinkään kuviasi! Mopoileva karhu (hidasta taitaa matkanteko olla nyt), kenen taiteilijan tekemä se mahtaa olla? Kotikaupunkisi on itselleni tuttu Hyvinkään taidemuseosta ja Hyvinkään Sveitsistä, jossa järjestettiin kauan sitten ammattiini liittyvä kurssitus.

  VastaaPoista
 7. Pirkko Nukari on tuon mopoilevan karhun tekijän nimi.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.