maanantai 3. tammikuuta 2011

Bittimaailman ihanuus ja kurjuus

Huoleton Mini

Otin tänään tavoitteeksi siivota tiedostot ja kuvat koneelta. On kerääntynyt ihan järkkymäärä kuvia. Olen vain tyynesti tyhjännyt kamerasta kaikki kuvat. En heti ole poistanut selkeästi huonoja ja epäonnistuneita kuvia, ja nyt sit saa kärsii koko kroppa.
Bittimaailmassa, digiä pyöritellessä on niin helppo napsia 300 kuvaa parin tunnin tai vajaankin lenkin aikana. Siihen kuvaamiseen ei keskity riittävästi, vaan räpsii vaan mennen tullen...on niin helppo sitten vain tyhjentää kuvat ja katsella niitä

Olen valehtelematta tänään poistanut noin reilun 4000 kuvaa koneeltani...täysin tärähtäneitä, huonoja, tai muuten epäkelpoja.
Loppuja kuvia yritin sitten vielä järjestellä järkevämmin teemojen alle, niin, ettei olisi satoja erillisia kansioita. Vaam esim. Hilmalle, Minille, Toffolle, ja Millalle omansa.
Työkuville oma, talvikuville omansa jne...
Aikamoinen urakka takana, ja vielä jatkuu. Seraavana on kuvien polttaminen ja muiden tärkeiden tiedostojen tallennus. On tarkoitus sen jälkeen formatoida kone ja aloittaa alusta. Kone tökkii liikaa, eikä anna edes poistaa virusturvaa...olisi meinaan uusi tossa jo käyttöönottoa vaille. Virusturva on jotenkin seonnut, se estää esim. Mesengerin käytön, Picasan Piknik kuvankäsittelyn, skypen jne...on siis pikkusen kireellä pipo tolla mun virusturvallani.

Mutta onneksi on lomaa viel tää viikko, saan hyvässä lykyssä projektin valmiiksi enne töihin menoa. Tämä valokuvaosuus oli se rankin...tietty siihen polttamiseenkin menee aikaa, mut nyt kun on järjestelty valmiiksi, se on jo helpompaa...

Nyt nukkumaan...te kaikki.

4 kommenttia:

 1. Kuullostaa aikamoiselta urakalta : ) Ei turhaan sanota, että lopussa kiitos seisoo.

  Mukavaa alkanutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kuvien saneeraus on melkein mahdoton työ. Kuvat ovat kuin aarteita. Tuo kissukuva on aivan ihana.

  VastaaPoista
 3. Samanlaisten putsaustalkoiden kimpussa olen touhunnut. Koneeni kiintolevytila alkoi uhkaavasti kivuta punaiselle, tilaa D ja C asemalla enää minimisti. Järjestelin, poistin roimasti, jouduin kuitenkin siirtämään vuoden 2008 valokuvat täysin ulkoiselle kiintolevylle ja nyt näyttää että pitää siirtää myös 2009 vuoden kuvat. Ensin oli ongelma kuinka saan valokuvat linkitettyä niin että Picasa lukee ulkoiselta levyltä ja voin selailla ja käyttää niitä samalla tavoin kuin olisivat varsinaisella koneella. Aiemmin poltin kuvat Cd:lle mutta niitä ei koskaan tullut käytettyä ja otettua esiin. En ole mikään tietokone nero, hiuksia saa välillä raastaa. Mutta silti pääosin koneen kanssa touhuilu on hauskaa.

  VastaaPoista
 4. On tää kyllä urakka. Just pohdin, että en taidakaan polttaa kuvia levyille, vaan siirrän ne muistikorteille, on paljon helpompi tapa hallinnoida ja käyttää tarvittaessa.

  Ja se ulkoinen kovalevy...sen mä tarviin, heti kun on rahaa...Iso on urakka. Mut kannattaa aina välillä tehdä.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.