tiistai 4. tammikuuta 2011

Auringonpimennys

 No näkyyhän se!

Aamulla en tiennyt tuon taivaallista mistään osittaisista auringonpimennyksistä, kunnes luin Facebookissa kaverin tilapäivityksen jossa mainisti sen. Huomasin mulla olevan sivistyksessä ison aukon...jälleen. Netti osasi nopeasti kertoa asian, kurkistin kelloa, se on jo alkanut...
Katsahdus taivaalle, pilvessä...no, käytän sitten koiran ulkona. Pääsin tuohon lähelle aukealle kentälle, ja siellähän se hetkeksi näkyviin tulla tupsahti, eikä mulla kameraa mukana, kikkare!!

Eikun äkkiä takas kotiin...koira sisälle, ja kolme kameraa mukaan (juu-u, 3).
Nyt jos yksikin kamera tekee tenän, eis haittaa, otan sit seuraavan käyttöön, tää ei nyt multa ohi mene!

Kipittelin hirmuvauhtia takas( lue; laahustin), ja huomasin miten pilviverho menee auringon eteen. Että alkoi sapettamaan...mutta jäin sit kytikseen, silleen nurkan taa piiloon, että heti kun vähänkään pilvi menis pois, mä hyökkään koko kamera arsenaalini kanssa esiin.
Aika kauan sain odotella, mutta sain sentään jotain kuvia. Olis kelvannut sellanen pilvetön sää...mikä sitten myöhemmin tulikin...tietty.

Mut tyytyväinen tähänkin otokseen. Kiitos.

Tää vuosi tuntuu nytkähtäneen liikkeelle mukavasti, on monta asiaa kiltisti ilman ahdistusta napsahtaneet paikoilleen.
Olisikin mukava viimevuotisen kriisistä toiseen vuoden jälkeen mukavaa ja tervetullutta vaihtelua tasaisen tylsä vuosi. Mä en ees enää muista mitä kaikkea mun päähän ja niskaan viime vuonna kaadettiin, mut ekana tulee mielee viereisen auton palo parkkipaikalla ja oman auton uskomaton 7kk:den "korjaus" Delta-autossa kaikkine ihmeellisyyksineen.
Tokana, eikä yhtään helponpana taistelu ja muistutukset neurologistani, sekä vesivahinko...ja uh...en taida enempää muistellakaan, alkaa ahdistamaan.

Nyt nokka kohti tätä vuotta, tasaisen tylsää. :)

4 kommenttia:

 1. Tääälläkin näkyi auringon pimennys,vaan osittain,kun pilviä ol edessä:(..

  VastaaPoista
 2. Eikö ole silmille riskaapelia ottaa valokuvaa auringonpimennyksestä? Miten sen kameran pystyi suuntamaan silmiään suojaten, kun onnistuit kuvauksessa? (Kuten huomaat, valokuvaus ei oikein ole heiniäni.)

  VastaaPoista
 3. Tuo oli niin hyvin pilviverhon takana, että ei ollut tarvetta suojata silmiä...niin heikosti näkyi. Ja kun kuvaa diginä ja katsoo siitä näytöltä, eli ei suoraan aurinkoon, voi kyllä kuvata. Olen kuvannut suoraan aurinkoonkin kirkkaana kesäpäivänä...kamera ehjä ja silmätkin. :)

  VastaaPoista
 4. ooo, sait kuvia, hienoa. Täällä ei näkynyt, vasta vähän pimennyksen jälkeen pilvet kaikkosivat. Maisema oli kummallisen värinen.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.