sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Joulun aikaan...

Glögiä

Aattoaamu aloitettiin Joulupuurolla äidin luona. Tunnelmallinen tapa aloittaa aatto. Paikalle saapui sisko miehensä kanssa, minä ja poikani.
Yhdessä maistelimme aattoaamun tunnelmaa, mikä oli mukavan kiireetön ja lämmin.
Äidin tekemää Joulupuuroa ei mikään voita. Ihan parasta.
Meille on tullut Jouluiseksi traditioksi mantelin saajalle saada pieni lahja. Tänä vuonna sain  kunnian olla se, joka lahjan ostaa. Ostin perinteisesti Marimekkoa, ja pienimmän pussukan. Valitsin värin niin, että sen voi mieskin käyttöön ottaa, sopisi siis kelle tahansa.
En itse ole koskaan mantelia onnistunut saamaan, se on yleensä mennyt miehille. Siskon miehelle ja kerran pojalleni.
Isoksi yllätyksekseni, se kierikin mun suussa! Ensin säiköhdin että ei kait, nyt se väliaikainen paikka suussa lähti irti, ja sitten tajusin sen olevan manteli. :)

Joulupuuron jälkeen siiryimme poikien kanssa hetkeksi kotiin, mennäksemme sitten ruualle isän luokse. Sinne tuli myös sisko miehensä kanssa, sekä sisko-puoleni lapsensa kanssa.
Paikalla tietenkin myös emäntä, äitipuoleni. Kuinka oudolta tuntuukaan kirjoittaa..."äitipuoleni". Hih. No, sitähän hän on. :)

Pukkikin oli illaksi tilattu, mutta minä ja pojat lähdimme ennen sitä pois. Menin käymään vielä äidin kanssa hautuumaalla.

hautuumaa bongauksia.

Haudoille menimme hiukan myöhempään kuin normaalisti. Satuimme sellaiseen rakoon, missä ei muita ihmisiä juurikaan ollut. Oli todella mukavan rauhallista.
Kiertelimme rauhalliseen tahtiin haudoilla, muistelimme jokaista jolle kynttilän laitoimme, toivotimme hyvää Joulua laskiessamme kynttilän haudalle.

Muistokivelle veimme kolme kynttilää. Kynttilän laitoimme heille, joiden haudat ovat kaukana, eikä täällä kotikaupungissa.
Ikävä on yhä..kukaan ei ole muistista pois pudonnut.

Nyt vietän rauhallista lomaa, ilman kiirettä.
Sitä samaa toivon teillekin, joilla lomaa on.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa sinulle. Sinulla on hienoja kuvia täällä ja bannerikuva on aivan upea. Olen melki jokaisen postauksesi käynyt lukemassa, mut kommentointi on jäänyt kiiruun tai väsymyksen takia tekemättä. Nyt ajattelin kommentoidakkin, kun makailen sairaslomalla.

  VastaaPoista
 2. Hei Kaarnikka!
  Kiva tietää että käyt lukemassa.
  Toivon sulle erittäin pikaista paranemista, sairastaminen ei ole koskaan mukavaa. Kokemusta on riittämiin.

  Jaksuja ja uuden vuoden odotusta!

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.