sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Viimeinkin aurinkoa!

Lumitykin jälkiä.

Pitkään ollut taivas pilvessä, viimein tänä aamuna aurinko meille näyttäytyi. Ja eikun pihalle. Ensin kunnon pukeminen, riittävästi vällyä, että tarkenee. Sitten huolellinen kameran tsekkaus ja linssin puhdistus, vara-akut mukaan. Kappas, ne olikin vielä laturissa (laturi ei tosin enää seinässä). Koiralle valjaat ja kännykkä ja avaimet taskuun, ja ulos!

Pakkanen nipisteli aika nopeasti poskia, melkein ainoa suojaamaton paikka kehossa. Mutta ei se mitään. Olin päättänyt kävellä tuohon ihan lähelle, Perttulan kentälle. Siellä lumitykit pauhaa ja saa puut satumaisiksi. Niitä olin jo pitkään haaveillut kuvaamani. Odotellut vain auringonpaistetta. Ei meinaan yhtään niin kaunista pilvisellä.

Kuvasin muutaman pikkujutun matkan varrella.
Lopulta pääsin koiran kanssa tonne, ja ah. Ihanan näköistä!
Ja kamera auki...Kas kummaa, ekat akut sammuivat..no ei hätää. Kohmeisin sormin vaihdoin vara-akut sisään. TÄ? Nekin loppu? No tietty...ne oli jääneet laturiin ja silloin ne tyhjenee nopeaan. Kiva kiva.
Nyt alkoi sapettamaan. Olin odottanut kauan että pääsen aurinkoisella säällä kuvaamaan noita puita ja lumitykkejä.
Kiehuin...oi että kiehuin. (eipä enää ollut siis kylmä)

Kaivoin sitten kännykän. Onhan siinäkin kamera. Nappasin yhden kuvan kovimpaan kuvaamisen nälkään. Mutta ei se helpottanut, sapetti edelleen.
No, lompsoti lomps, takas kotiinpäin.

Eikä siinä vielä kaikki, takin vetoketjukin vetäisi viimeisen hengenvetonsa. Lisää sapetusta.
Oli se uusi takki minkä jouduin ostamaan kun pitkäkyntiset veivät häkkikellarista kaikki talvitakit. Sapettaa. Nyt ollaan ilman kunnon takkia. On vain sellainen "navettatakki", millä kehtaa liikkua pimeällä...ei valoisalla.

Äh, tää on taas tällainen päivä. Huomenna kaikki on taas toisin.

Nyt akut lataantumassa, ja kun ne on lataantuneet, laskeskelin että aurinko paistaa edelleen ja saan otettua lisää kuvia...ja sitten menen äidin luona käymään. Haen tupperit.

Mutta, siis, on tullut talvi ja sapettaa. ;)

3 kommenttia:

  1. Kylläpä se harmittaakin, jos olisi halu ottaa kuvia, eikä kamera ole käyttökunnossa. On kokemusta myös. Ihan hyvä tuo kamerakuvasi. Täälläkin maa on valkoinen. Jospa joulunakin olisi! Hyvää "oikeaa" pikkujoulua!

    VastaaPoista
  2. Kauniin näköinen toi kuva,aurinkoinen:).Minullakin eilen illalla jäi kamera pois,kun käytiin kotona,kyllä sapetti,ois ollu mukavaa kuvata,mut minkäs teet,jos jää pois:(.Täällä tänä aamuna -22 astetta,huiii..Mukavaa 1 adventtia sinulle♥

    VastaaPoista
  3. Korjaus: Kännykkäkuvasi siis on hyvän näköinen. Kirjoitin kamera- vaikka silmissäni näin kännykkäsi. Itselläni taitaa olla samanmoinen, pojalta peritty. Zoomaan en pysty, mutta muutoin toimii kuin kamera ikään.

    VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.