lauantai 13. marraskuuta 2010

Pesukoneen elvytys ym..

Sitruunahappopussi apteekista.
Maksaa noin 3euroa.

Niin, siis kuinka elvyttää esim. pyykinpesukone?

Mä pyrin tekemään tuon käsittelyn koneelleni 3kk:n välein.
Pesen sitruunahapolla koneen. En laita sinne mitään muuta kuin 2-3 rkl sitruunahappojauhetta. Valitsen korkeimman lämpötilan, ja pisimmän ohjelman ja kone pyörimään. Kun kone on käynyt ohjelman läpi, tyhjennän nukkasihdin, sekä lavuaarin alla olevan poistoletkun osan, tai sen nupin mikä on lavuaarin alla. Riippuen tietenkin siitä, mihin oman koneesi poistovesi kulkeutuu.
Viimeiseksi kurkkaan pesuhuoneen lattiaviemärin, josko sinne olisi jäänyt jotain ja jos on, putsaus sinnekin.

Kun tuon kaiken on tehnyt, pesen koneen uudelleen samalla tavalla, mutta sihtejä en enää sen jälkeen tyhjentele.
Lisää koneen käyttöikää ja tehoa. Suosittelen.

Samalla voi käsitellä myös vedenkeittimen, astianpesukoneen, kahvinkeittimen jne.
Kaupoissa on myynnissä aineita, joissa on tuota sitruunahappoa mukana. Mutta itse olen mieltynyt tuohon aitoon ja raakaan aineeseen. Puhdistaa tehokkaimmin. Eikä ole kallista.


Influenssarokote

Niin, sekin on nyt otettu. Tämänvuotisessa rokotteessa on mukana pieni osa sikainfluenssarokotetta. Erikseen ei ole käsittääkseni saatavilla itse sikainfluenssapiikkiä. 
Oli tarkoituksena jättää tänä vuonna väliin tuo rokote. Mutta neuvoteltuani terveydenhoidon ammattilaisen kanssa, päädyin rokotteeseen.

Ole sairastanut nyt menneenä syksynä niin paljon ja syönyt 3 antibioottikuuria yhteen putkeen, että kehon oma vastustuskyky on pudonnut alhaiseksi. En ota riskiä sairastua vielä sitten influenssaankin. Se tässä on kurjaa, että olen kolme kertaa ottanut influenssapiikin ja joka kerta on käynnistynyt pieni pahis. MUTTA, jos sairastaisin influenssan rajuna, se käynnistäisikin todennäköisesti ison pahiksen. Siihen mulla ei ole varaa. Valitsin siis kahdesta pahasta sen pienemmän. Toivon mukaan ainakin.

Olen myös viimein vihdoin saanut puhdistus-kirjan luettua. Luin sitä vuoden ajan...otti koville. En pitänyt kirjasta, mutta kaiken julkisuuden ja kohun jälkeen päätin sen lukea läpi. Siinä vain kävi niin. että kun en edennyt siinä, en osannut aloittaa mitään muutakaan kirjaa.
Puhdistuksen jälkeen olin kuin puhdistettu. Ja lukuinto palasi takaisin. On taas päivitettävää tuonne kirjavinkkejä osioon. Luin tämän uuden aloittamani kirjan kahdessa päivässä, eli se mun normi tahti millä kirjoja ahmin. (Kaipauksen aika)
On ihanaa römpiä aikaisin sänkyyn, vetää peitto korviin ja aukaista kirja ja lähteä matkalle lukemattomiin maailmoihin.
3 kommenttia:

 1. Ohoh,tuopa oli uusi minulle,että sitruunahapolla voi putsata koneen ja saa näin pitempää ikää,täytyykin kokeilla,en oo millään putsannu vielä ja on ollut jo 10 tai 11 vuotta,huh,nyt pittää todella kokeilla:),en ole vielä käynyt ottaa rokotetta,enkä ole varma että otankaan sitä.Mukavaa viikonloppua sinulle♥
  P.s Rupesin muuten lukijaksi,tänne,on kiva lukea blogiasi♥

  VastaaPoista
 2. Hei Tansku!

  Huomasin juuri, että tänne on tullut uusi lukija! 30 lukijaa on nyt täynnä! Ihanaa että liityit, ja palaat lukemaan ja jättämään kommentteja. Kommentit meinaan lämmittävät mieltä mukavasti.

  Toivottavasti viihdyt seurassani!

  Ps...varaudu siihen että koneesi syöstää likaa ulos...

  VastaaPoista
 3. Mun pitäisi kanssa tehdä tuo operaatio tässä pikapuolin. Hyvä kun muistutit.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.