tiistai 16. marraskuuta 2010

Joulukalenterin valmistus

Joulukalenteri

Tässä tämänvuotinen luokkamme joulukalenteri. Yritämme joka vuosi keksiä erilaisen kalenterin, ei kävisi liian tylsäksi tuo Joulun odotus lapsille. Toki vaatii meiltä luokan aikuisilta hiukan enemmän vaivaa, mutta mä tykkään näprätä. Sain tuohon uppoamaan useamman tunnin.
Tämän kalenterin idea on se, että tuo on tyhjä tontun mökki. Joka päivä saapuu punaisessa kirjekuoressa jokin etukäteen määritelty askartelutehtävä, jonka sitten vuorossa oleva pari askartelee.
Tuonne tulee vintille lahjoja, tulee kuusi, kynttilät ikkunalle, oveen kranssi, joulukukkaset pöydälle, jakkara ja hella jonka päällä piparit ja uunissa hohkaa puut. Lyhtyä oven pieleen ja somistetta seinille.
Luokkamme on sen verran iso, että joudumme jakamaan oppilaat pareihin jotta kaikki saavat askarrella jotain. Päätimme että emme tee ollenkaan viikonlopun juttuja, vaan teemme vain koulupäivien mukaan kortisteet. Joten osan olen jo laittanut tuohon valmiiksi. Kuten verhot ikkunoihin, lumen taivaalle ja tikapuut vintille.
Uskoisin että Jouluun mennessä meillä on ihastuttava tontun koti. Otan siitä sitten kuvan ja laitan tänne näkyville.

Ollut hyvä viikko töissä. Ja luultavimmin jatkuu samanlaisena. Tosin meidän omassa pienluokassamme on aikamoinen kato. Osa on sählyturnauksessa Oulussa ja osa kipeänä. Mutta ehdimme ainakin antaa tehostettua opetusta niille jotka ovat paikalla ja se on aina hyvä asia. :)

Ja eikun eteenpäin sanoi mummo lumessa (tosin täällä ei ole lunta...)

2 kommenttia:

  1. Ihastuttava kalenteri idea, varmasti lapset tykkää.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kalenteri,kyllä nyt lapset on innoissaan.

    VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.