sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Syksyn henkäys metsässä.

Tuttuun metsään käy tieni.

On niin ihanaa kun voi taas kävellä. Ei kuumuus paina jalkoja, on helpompi hengittää. En ole koskaan pitänyt syksystä. Se lopettaa aina sen aikakauden milloin olen tottunut elämään, kesän. Ensinmäistä kertaa nautin syksystä. Hiukan outoa, mutta kait tähänkin mielenhäiriöön tottuu?


Metsässä tihutti hiljalleen vettä, koira löntysteli edellä, linnut lauloivat jossain kauempana, ja märän metsän tuoksu huumasi tuoksullaan. Imin tuota hetkeä sisälleni. 

Ujosti verhoutuen

Käveltiin Millan kanssa koiraradalle saakka, menimme perimmäiselle kentälle, sinne missä ei ollut muita. Laskin Millan vapaaksi juoksemaan. Ja sitä juoksemista riittikin. Sain rauhassa kuvailla kaikenmoista. Milla välillä pyrähti mun viereen namia hakemaan ja tarkistamaan että kaikki on hyvin. Ja taas tassua toisen eteen ja katosi pitkään heinikkoon. Millan liikkeet näkyivät hyvin pitkässä heinässä. Missä heinä heilahtaa, siellä Milla.

Sienenkään ei ole hyvä olla yksin.

Takaisinpäin kävellessä sade muuttui hiukan runsaammaksi, mutta ei se vielä kastellut. Tihkusateeksi sitä edelleen saattoi sanoa. Ja samalla kun satoi, näin sienet. Tulivatko ne samantien, kuin sienet sateella? Heh, tosi hyvä puujalkavitsi.

Minimaailman katulamppu.

Niin hentoinen pieni sieni, pitää pintansa sammaleen keskellä, kunnioitettavaa.

Kotiin päästyäni vilkaisin kelloa. Olin puolitoistatuntia liikkeellä!! Siinä on taittunut muutama kilometri. Toki on otettava huomioon että pysähtelin useasti, kuvailemaan. Että ei tuo kaikki kävelyyn mennyt. Mutta raitista ilmaa kyllä sain, riittävästi.
Huomenna olen kyllä jo työkykyinen. Tämä viikonloppu on mennyt oikeasti voimien keräämiseen ja kaiken mieluisen tekemiseen. On saanut ladata akkuja kunnolla. 

5 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäinen kuva on jotenkin salaperäisen tunnelmallinen. Melkeinpä tunnelimainen :).
  Kuin portti metsään jossa voisi nähdä muunlaisiakin elukoita kuin tavallisia hirviä tai oravia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ajatusmatkaaja.
  Onnistuin lisäämään. Alkaa olla "tavaraa! paljon sivuillani. Täytyy varmaan hengittää välillä, jottei pääse ähky tulemaan. :D

  VastaaPoista
 3. Kyllähän täällä blogissasi viihtyy. Kuvasi ovat mukavan "voimauttavia". Jos omassa blogissani esittelemäni voimauttava valokuvaus kiinnostaa, niin mahdollisesti huhtikuun 2011 jälkeen kurssien määrä kasvaa, kun ensimmäinen kouluttajakurssi valmistuu. Kannatta myös seurata Miinan nettisivuja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kimmo!

  Yritän tähyillä täältä omalta paikkakunnaltani kyseistä kurssia. Uskoisin sen sopivan mulle kuin nappi päähän. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania syksyn alun kuvia, ja mukavaa jos on sellainen olo, että on oikeesti saanut ladata akkuja :)

  Mukavaa syksyn alkua sinulle!

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.