tiistai 28. syyskuuta 2010

Hinkkaa, pyyhi, kuivata, levitä, kuivata.

Lattianvahaus teemana.

Sairausloma lähenee loppuaan, ja onneksi olo kohenee päivä päivältä.! Jippii!
Torstaina odottaa työpäivä. Toivottavasti jaksan.
Tänään laitoin itseni testiin, mitä jaksan ja mitä en. Päätin tehdä sen mikä piti tehdä kaksi vuotta sitten, kun oltiin tänne muuttamassa. Eli lattioiden vahaus. Täällä on alkuperäiset lattiat 70-luvun alusta. Ja voi kuvitella miltä ne näyttävät. Yök!
Aloitin keittiöstä, siirtelin ensin kaikki huonekalut toiseen reunaan keittiötä (yksin). 
Yhden lipaston alta löytyi epämäärinen kokoelma koiranraksuja, jotka Mini- kissa on sinne yksi kerrallaa leikkinyt. No, siinä oli yksi annos Millalle ruokaa. Oli siellä kyniä, klemmareita ym. muuta selittämättömästi kadonnutta tavaraakin. ;)

Aloitin lattianpesun juuriharjalla, sen jälkeen lian pyyhintä pois, ja kuivatus. Sen jälkeen vaha lattialle ja kuivatus ja uusi kerros vahaa ja kuivatus.
Kun ne olivat kuivunueet, huonekalut kaikki toiseen laitaan keittiötä ja homma alusta. Paitsi että hella oli sillä puolella ja hetken mielijohteesta senkin nykäisin irti. YÖÖÖK! Kuka meillä ruokaa sinne taakse heittelee? No se oli pakko sitten pestä oikein kunnolla.

Monen monituisen tunnin jälkeen homma oli valmis. Mulla polvet huusi tuskaa, kädet kipeät, mutta niin hvyä mieli kun sai jonkin ison urakan päätökseen. Huomiseksi olisi eteinen...siellä huomattavasti vähemmän tavaraa siirreltäväksi, vaikka sitten lattiapinta-alaa onkin enemmän kuin keittiössä. Kyllä toi olkkari ja pojankin huone vaatisi saman käsittelyn, mutta päätin tehdä vain eteisen enää, tällä erää.
Saanut nähdä onko huomenna enää puhtia tehdä sitä?

Eilisen sitten taas nukuin. Otin kolmet erilliset päiväunet, enkä piristynyt nukkumalla ollenkaan. Uni painoi päälle. Joten nukuin  ZzzzZzzz....Eiks saikku ole sitä varten?

Uskoisin että keuhkoseni ovat parantuneet hyvin. Yskä on lähes ohi ja äänen käheys enää vähäistä. Mutta kun olin yhteydessä työpaikalle, sain kuulla siellä olevan monen sairauslomalla joko keuhkokuumeen tai keuhkoputkentulehduksen takia. Virus leviää ja leviää...taisin olla ekoja jotka siihen sairastuivat.

Nyt menen ansaitulle löhöilyhetkelle sängylle ja töllöä tölläämään.


2 kommenttia:

 1. Voi että... tarttis munkin tehdä moinen operaatio.

  Mukavaa loppuviikkoa ja toivottavasti flunssapöpöt nyt lensi siivouksen myötä taivaan tuuliin : )

  T. Erjuska

  VastaaPoista
 2. Erjuska---hihat vain heilumaan, siitä se sitten lähteekin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
  Eteisen vahauksen suunnittelin illalla valmiiksi, miten se olisi järkevin tehdä...ja kas, nyt jo luudan varressa heilun!

  Flunssapöpötkin huhkittu samalla mettikköön. :)

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.