tiistai 1. kesäkuuta 2010

kesäkuu alkoi, se on sitten kesä!

Auringonlasku

Kävelin keittiöön ja keittiössä oli jännä valo. Kurkistin ikkunasta ja näin aivan ihanan auringonlaskun!
Keittiön ikkunaa aukaisemaan, kameraa siitä ulos työntämään ja kuvaamaan. Varmuuden vuoksi kameran hihna kaulan ympäri, kolmannesta kerroksesta pudotessaan kamera olisi entinen. 
Nuo pilvet ja nuo värit. Ah ja oh!

Viimeistä kouluviikkoa viedään. Lauantaina oma murkkuni saa päättötodistuksen käteensä ja peruskoulu vihdoin suoritettu. Tuskallisen ja pitkän matkan jälkeen. Koville on koulu ottanut, mutta niin paljon tuo mun teini on siitä nauttinut, että otti tuplavuoden itselleen. Hiukan sarkastista huumoria, juuh.
Yhteensä 10-vuotta tahkosi 9-vuoden peruskoulua. Tuskainen taival ollut niin äidille kuin pojallekin.
Ainakin miljoonassa palaverissa istuttu, muutama koulusta erottaminen ala-asteella. Jatkuvaa jälki-istuntoa ja reissuvihko täynnä negatiivisia viestejä. Joskus taival tuntui mahdottomalta, liian raskaalta. Meille kummallekin.
Mutta sinnikkäästi, luovuttamatta me taistelimme, yhdessä. Toisinaan vuolaasti itkien ja toisinaan yhdessä riemuiten onnistuneen kouluviikon jälkeen. Niin haasteellista oli, voih sentäs. En kyllä tiedä kuinka olemme enää järjissämme sen kaiken jälkeen? Ehkä positiivisen elämänasenteen takia? Tästä aiheesta voisi kirjoittaa kirjan. Se saisi kyllä lukijakuntansa, nopeasti. Niin moni kamppailee samojen ongelmien kanssa. Emme ole olleet ainoita. Nyt kun itse olen koulussa töissä, kohtelen ehdottomasti kunnioittvammin niitä haastavia oppilaita, kuin mitä omaa poikaani kohdeltiin. Olisi niin paljon kerrottavaa, huoh. Mutta en nyt avaa haavojani, vaan olen onnellinen tästä hetkestä!
Siltikin poika totesi eilen, että hiukan jää koulua ikävä, nyt onkin omin voimin ja siivin jo lennettävä.
Seuraava jännittämisen paikka on se, kun saamme kuulla pääsikö tuo teini jatko-opiskeluun. Se selviää 16.6 mennessä. Toivotaan parasta! Toivokaa sitä kanssani?

Ihanaa alkanutta kesäkuuta!


4 kommenttia:

 1. peukut pystyssä teinin puolesta! meillä kanssa jännätään tuota jatko-opoiskelupaikkaa...

  VastaaPoista
 2. Onpahan yhteinen jännitettävä tekijä!

  Nähdään sunnuntaina!

  VastaaPoista
 3. Toivotan onnea! että poikasi saisi jatko-opiskelu paikan. Hyvin se menee uskotaan. Ottamasi auringonlasku kuva on aivan ihana.

  VastaaPoista

Jätä jälkesi, kiitos.